Pravi pristup i zalaganje odbojkašica: Ovo je odlična najava za Final Four u Varaždinu

Hrvatska, odbojkašice

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je pobjedom u Areni Varaždin završila grupnu fazu Europske zlatne lige. Odbojkašice su bile bolje od Francuske rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:20) i s nova tri boda zauzele vrh tablice skupine B.

”U usporedbi s prvom utakmicom u Francuskoj, ova današnja bila je baš na našoj razini. Podigli smo sve elemente naše igre i smatram da smo s pristupom i zalaganjem došli do nove pobjede. Vratili smo se nakon poraza u Francuskoj i to je najbitnije,” izjavila je nakon utakmice Božana Butigan.

Odbojkašice su prije nekoliko dana izgubile u Francuskoj na gostovanju, ali u uzvratnoj utakmici gošćama nisu ostavile puni šansi. U redovima Hrvatske najučinkovitije su bile Nika Stanović i Ema Strunjak s po 12 poena.

”Drago mi je što smo pobijedili zadnju utakmicu 3:0. Igrali smo jako dobro, završili smo grupnu fazu s pet pobjeda i na prvom mjestu. To je odlična najava za Final Four idućeg tjedna,” izjavila je hrvatska reprezentativka Rene Sain.

Boje Hrvatske branile su Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Idući izazov za izabranice Daniela Santarellija je Final Four Europske zlatne lige koji se 21. i 22. lipnja igra u Areni Varaždin. Uz Hrvatsku, igrat će još tri najbolje reprezentacije iz skupina Europske zlatne lige. Ulaz na utakmice je besplatan.

Hrvatski odbojkaši pobijedili su reprezentaciju Nizozemske u posljednjoj utakmici grupne faze Europske zlatne lige. Pobjeda 3:0 (25:19, 23:23, 25:22) donijela je odbojkašima nova tri boda i time su grupnu fazu završili na drugom mjestu. Unatoč porazu, zbog boljeg međusobnog omjera na Final Four putuje ekipa Nizozemske.

”Mislim da je za pobjedu u ovoj utakmici, posljednoj u ovogodišnjoj Europskoj zlatnoj ligi, najzaslužnija bila motivacija. Naporno smo radili kroz ovih mjesec i pol dana. Dobre je igre bilo, svakako je bilo i loših trenutaka, neke utakmice smo trebali i pobijediti. Ova utakmica dobar je pokazatelj kako smo radili s novim izbornikom i nema ništa bolje od pobjede od Nizozemske 3:0 iako oni idu na Final Four. Iduće godine idemo na prvo mjesto,” izjavio je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Kruno Nikačević.

Najučinkovitiji u redovima Hrvatske bili su Filip Šestan s 14 i Ivan Raič s 12 poena.

”Mogu biti jako zadovoljan nakon ove Europske zlatne lige. Po bodovima smo prvi, ali zbog novog sustava bodovanja završavamo drugi. Pohvalio bih cijelu ekipu i novog trenera za jako dobar rad i očkeujemo samo još bolje u nadolazećim akcijama,” izjavio je nakon utakmice reprezentativac Marko Sedlaček.

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Zhukouski, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Visić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

OSTALI SPORTOVI