Preokret Vatrenih u Puli, Dalić želi snažne suparnike u pripremama za Euro: Mi smo viceprvaci svijeta!

drosina-hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjednički je zaključila godinu u kojoj je izborila plasman na Europsko prvenstvo. U Puli su Vatreni prekoretom došli do pobjede nad Gruzijom, golovima Oršića i kapetana Perišića, za konačnih 2:1.

Izbornik Dalić pošteno je ispremiješao sastav, priliku su dobili i brojni igrači iz drugog plana, a cilj je na kraju ispunjen i nogometna reprezentacija se od navijača oprostila novim slavljem.

“Lijepo je završiti godinu s pobjedom. Mislim da možemo biti zadovoljni utakmicom, vidjeli smo mnogo dobrih stvari. Bili smo odgovorni, rastrčani, stvorili smo brojne šanse, a igrači poput Perišića i Rebića odigrali su cijelu utakmicu s obzirom da nemaju minutažu u klubu…”

“Na kraju imali peh s ozljedama Vlašića i Juranovića. Nadam se da nije ništa ozbiljno, Vlašić je dobio bolan udarac u potkoljenicu, a Juranović je imao problem s mišićem i vjerujem da će moći igrati već za vikend,” analizirao je Dalić.

“Godina nije mogla biti bolja, elegantno smo ostvarili zacrtani cilj i plasirali se na Europsko prvenstvo. Bilo je manjih problema, ali nećemo se njima zamarati, nego ćemo gledati prema naprijed. Dobili smo neke igrače koji inače nisu bili s nama, a sada su u konkurenciji za Europsko prvenstvo. Reprezentativce u klubovima sada čekaju pritisak, borba, i nadam se da će svi u novoj godini biti spremni i zdravi, te da će maksimalno iskoristiti minutažu u klubovima. Volio bih da sva 23 putnika budu standardni, i nadam se da će oni bez perspektive u klubu naći nova odredišta, to je normalno. Međutim, oni sami odlučuju o svojoj sudbini i ja na to ne mogu utjecati. Naravno, ne mogu sve igrače gledati istim očima,” prenosi hns-cff.hr.

Lovre Kalinić dobio je priliku među vratnicama, no, nije ju iskoristio na najbolji mogući način.

“Razgovarao sam s vratarima, a Kaliniću sam rekao da možemo ovako do kraja kvalifikacija, no vratari moraju braniti. Zbog neigranja mu se dogodio ovaj današnji kiks, i žao mi je zbog toga, no vratari moraju biti redovito na golu žele li biti u konkurenciji za Europsko prvenstvo. To je činjenica. Nemamo bogati izbor vratara, a za početak se nadam da će Kalinić i Sluga braniti.”

Dalić se nada i povratku Šime Vrsaljka: “Devet mjeseci nakon operacije, uključio se u rad u klubu i razgovarat ću s njime. On je jako važna karika koja nam nedostaje, treba nam u formi sa Svjetskog prvenstva, koju neće biti lako uhvatiti. Međutim, poznavajući njegov karakter, nije to nemoguće, ja vjerujem u njega.”

Izbornik očekuje jake pripreme za Euro: “Želim snažne suparnike, ne želim gubiti vrijeme s ‘manjima’, bez podcjenjivanja. Nama trebaju suparnici u rangu Belgije, Njemačke i Italije, na tome ću inzistirati. Hrvatska je viceprvak svijeta, tko nas ne bi želio. I treba nas cijeniti. U jakim utakmicama vidjet ćemo gdje smo, što smo i što nam nedostaje”

Hrvatska će ponovno na teren u ožujku, kada će se Dalićevi izabranici uigravati za nastup na Europskom prvenstvu, koje je na rasporedu od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine.

Hrvatska: Kalinić (46′ Sluga), Melnjak, Škorić, Jedvaj (46′ Ćaleta-Car), Bartolec (46′ Juranović), Kovačić (65′ Vlašić), Badelj, Pašalić (75′ Perić), Perišić, Rebić, Oršić (46′ Rog). Izbornik: Z. Dalić.

NOGOMET