Prijave za Zagreb Winter Cup

ZWC

Krenule su prijave za peti MC Plus Zagreb Winter Cup, najjači ženski futsalski turnir u regiji te jedan od najmasovnijih u kategorijama U-17, U-19 te U-21 za mladiće.

Organizatori i u novom izdanju najavljuju vrlo visoku razinu organizacije, a turnir će se i dalje igrati po futsal pravilima. Velika novost je što će se od ove godine natjecanje održavati pod okriljem Svjetske malonogometne federacije (International Socca Federation) te će pobjednici turnira u kategorijama U-19 i U-21 dobiti ‘karte’ za državnu završnicu amaterskog malonogometnog prvenstva Hrvatske koje će se održati sredinom 2019. godine.

Na inicijativu sudionika organizatori turnira vratili su se sustavu natjecanja sa skupinama. Tako su ženskim ekipama zagarantirane minimalno tri utakmice, dok će dečki odigrati najmanje dvije utakmice ukoliko se prijave na ovogodišnje izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa.

Prema tradiciji, u sklopu završnice turnira bit će organizirana i revijalna utakmica između reprezentacije turnira i jednog eminentnog seniorskog futsalskog kluba. Na taj način mlade nade hrvatskog nogometa dobit će priliku odmjeriti snage protiv kvalitetnih igrača futsala. Pretprošle godine protivnik najboljim igračima turnira bila je Aurelia Futsal iz Vinkovaca, a lani se reprezentacija turnira susrela s perspektivnim drugoligašem iz Omiša, MNK Olmissum.

Prijave se vrše putem službene internetske stranice turnira www.zgwintercup.com, a upisnina za natjecanje iznosi 350 kn. Nastavlja se suradnja i sa Sportskom televizijom pa će tako ove godine u TV prijenosu biti emitirane utakmice već od četvrtfinalne faze natjecanja, dok će se raniji dio natjecanja moći pratiti u prijenosu uživo putem livestreama.

MC Plus Zagreb Winter Cup održat će se od 21. prosinca do 13. siječnja, uvodni dio igrat će se u NC Šalata na Zagrebačkom velesajmu, dok će dvorana u kojoj će se igrati četvrtfinalne, polufinalne i finalne utakmice biti predstavljena uskoro.

Podsjetimo, prošlogodišnje prvakinje postale su djevojke iz Poliklinike Milojević. U muškoj konkurenciji, u kategoriji do 17 godina najboljima se pokazala momčad BTP Sesvete, pobjednici U-19 turnira bili su dečki iz Caffe bara Li-La dok je u kategoriji do 21 godine zlato odnio sastav MNK MC Plus iz Svete Nedelje.

NOGOMET