Primorje EB i Jug CO nositelji kvalifikacija za Final Four Kupa

Vaterpolo, Kup

U Hrvatskom vaterpolskom savezu održano je izvlačenje kvalifikacijskog turnira Kupa Hrvatske za seniore, koji će se održati od 2. do 4. prosinca 2016.

(Iznimno u slučaju zauzetosti VK Jug odigravanjem utakmice europskog Super Kupa, grupa u kojoj je VK Jug nositelj turnira odigrat će se od 11. – 13. studenoga.)

Finalisti prošlogodišnjeg Kupa bili su nositelji grupa, te se ždrijebom odredilo da je nositelj grupe A Jug CO, a grupe B Primorje EB.

Ostali klubovi raspoređivali su se dirigiranim ždrijebom, zavisno o plasmanu u prvenstvu Hrvatske u sezoni 2015/2016. U grupu B tako su uz Primorje EB izvučeni klubovi Mornar BS, Jadran ST i Solaris, a u grupu A uz Jug CO ušli su i klubovi HAVK Mladost, OVK POŠK, te Medveščak.

Pored prvoligaških klubova za Kup natjecanje prijavila se i VK Marsonia iz Slavonskog Broda. Nakon raspoređivanja po grupama prvoligaških klubova ždrijebom se odredilo da će Marsonia igrati u grupi A.

Dva prvoplasirana kluba iz svake grupe kvalificirat će se na završni turnir (Final Four Kupa) koji se održava od 17. – 18. prosinca.

Polufinalne utakmice igrat će prvoplasirani iz svake grupe s drugoplasiranim iz suprotne grupe, nakon čega pobjednici tih utakmica očekuje finalno sučeljavanje.

HVS kup

VATERPOLO VODENI SPORTOVI