Prodan i Raštegorac ušli u cilj drugog brzinca teškim izlijetanjem: Sreća da tamo nije bilo publike!

Croatia Rally 44

Mađarska posada David Botka i Mark Mesterhazi u Škodi Fabiji R5 vodeća je nakon prvog dana 44. Croatia rallyja. Postavila je najbrže vrijeme na oba kružna brzinska ispita i u drugi će dan krenuti s 13,8 sekundi prednosti ispred Čeha Ondreja Bisahe i Jirija Hovorke s Fordom Fiestom R5. Treće mjesto drže Mađari Andras Hadik i Krisztian Kertesz u Škodi Fabiji R5 s 15,8 sekundi zaostatka za vodećima.

Petak je obilježilo i odustajanje posade Viliam Prodan – Zoran Raštegorac koja je s Peugeotom 208 T16 izletjela sa staze i zbog oštećenja automobila morala se povući iz natjecanja u trenutku dok je držala drugo mjesto u poretku Prvenstva Hrvatske.

“Evo, težak ‘crash’ nažalost na cilju drugog brzinca, u stvari ušli smo u cilj teškim izlijetanjem i to znači kraj za nas. Evo sad znamo da ne ide. Mi smo OK, auto je oštećen, nije jako razbijen. Očekivali smo puno, išli smo na ‘full’, išli smo dobro, imali smo četvrto vrijeme na prvom prolasku, tu bi isto bili među top tri-četiri sigurno, ali što je tu je, nema veze, idemo dalje“, rekao je Prodan nakon odustajanja.

Vodeći su nakon prvog dana u domaćem prvenstvu Krisztian Hideg i Istvan Kerek u Škodi Fabiji R5.

Prvi dan startale su 63 posade, među kojima je bilo čak 15 automobila klase R5, a tri su odustale. Subota donosi još osam brzinskih ispita koji će se voziti u unutrašnjosti Istre. Prva posada na cilju u Poreču očekuje se u 20 sati.

OSTALI SPORTOVI