Profesionalni tenis ponovno u Šibeniku

DCIM100MEDIADJI_0200.JPG

Nakon uspješno organiziranog premijernog izdanja Šibenik Opena, profesionalnog turnira tenisača iz kalendara Međunarodnog teniskog saveza (ITF), TK Šubićevac ponovno će biti domaćin natjecanju tog ranga. Ovaj put, međutim, ugostit će i tenisače i tenisačice, a rezultati će se bodovati za ATP, odnosno WTA listu. Na oba turnira nagradni fond bit će 15.000 američkih dolara, a održat će se od 17. do 23. svibnja 2021. godine u Šibeniku na Šubićevcu.

“Mi kao suorganizatori smo izuzetno ponosni što nam je ponovno dodijeljena ovakva organizacija obzirom da smo u travnju bez zamjerki položili ispit. Imamo odlična igrališta, pokazali smo da smo organizacijski dobro ekipirani i nakon iskustva s prvim turnirom pokazalo se da smo potpuno spremni za zahtjevnu organizaciju ovakvih natjecanja. Ne treba zaboraviti ni da nam se bliži turistička sezona, a slika iz Šibenika, i to s dva turnira, opet će otići u svijet i na taj način pokazati da smo sigurna destinacija. Spojili smo ponovno sport i turizam, što je vrlo bitno”, rekla je Iva Čogelja Juras, direktorica turnira.

Organizatori turnira su Hrvatski teniski savez na čelu s izvršnim direktorom Vladimirom Jovanoskim, TK Šubićevac s cijelom malom ‘vojskom’ volontera te generalni pokrovitelj Grad Šibenik. Travanjski turnir dobio je visoke ocjene za odlično provedenu organizaciju, a ne treba sumnjati da će tako biti i ovaj put.

Osim natjecateljskog dijela, u Šibeniku je biti organiziran i trening kamp, na kojem će s tenisačicama i tenisačima, među ostalima, raditi i izbornici nacionalnih selekcija. Za sve sudionike to će biti odlična priprema za nastup, bilo u pretkvalifikacijama (počinju 13. svibnja), bilo u kvalifikacijama, bilo u glavnom turniru. Također, u Šibeniku će biti održane kvalifikacije za ITF turnir tenisačica u Tučepima, koji je na rasporedu od 24. do 30. svibnja.

TENIS
Tagged with: