Proslavljena hrvatska reprezentativka pokreće prvu školu rukometa za djecu s teškoćama u razvoju

Maida

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u sklopu dugogodišnjeg sportskog programa za djecu s teškoćama u razvoju ‘Moje pravo na igru i sport’ pokrenuo je školu rukometa. Voditeljica škole je proslavljena bivša rukometašica, hrvatska reprezentativka i olimpijka Maida Arslanagić, koju dijeli samo nekoliko ispita do završetka edukacije za trenericu. Maida je na taj način odlučila spojiti svoje dvije strasti sport i rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Program ‘Moje pravo na igru i sport’ kontinuirano se provodi od 2012. godine. Osmišljen je kao univerzalna sportska škola, odnosno sportsko-edukativni program za djecu s teškoćama u razvoju namijenjen djeci od 4 do 19 godina. Škola rukometa samo je jedna od niza aktivnosti koje centar nudi.

Maida 1

“Malo tko zna da je moja primarna struka logopedija i da osim rukometa, uživam u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Rad s njima me oduvijek ispunjavao. Još za vrijeme studija maštala sam o tome kako ću otvoriti jednog dana sportski vrtić, centar koji bi okupio tim stručnjaka, logopeda, kineziologa, psihologa, rehabilitatora, gdje bismo uz jedan timski pristup rješavali sve probleme. Škola rukometa samo je jedan mali korak prema tome,” rekla je Maida i dodala:

“Prije nešto više od dvije godine uključila sam se u rad centra Sunce kao volonter u ulozi asistenta u treningu za djecu s teškoćama u razvoju. Imala sam priliku kroz treninge isprobati razne načine usvajanja jezika i govora u kombinaciji s pokretom. Iz toga se rodila ideja logopedsko-sportskih radionica, odnosno programa poticanja komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina kod djece s teškoćama u razvoju kroz igru i vježbanje koji sam pokrenula početkom godine. Želja mi je da ovi programi pomognu što većem broju djece. Neprestano učim i skupljam nova znanja kako bih bila što bolja u onome što radim”, izjavila je Maida.

Maida, Vito

Rukometni treninzi prilagođeni su djeci starijoj od 11 godina, a odvijat će se svakog ponedjeljka od 17 do 18 sati u Osnovnoj školi Ljubljanica. Upisi su u tijeku, a prijaviti se može putem mail adrese info@ti-si-sunce.hr. Program ‘Moje pravo na igru i sport’ aktivan je i na društvenim mrežama te webu, gdje možete potražiti više informacija.

DRUŠTVENE MREŽE