Pucar: Ovo je fantastičan uspjeh, ali najvažnije je da se vidi napredak

Pucar, Karković, HSTS

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar završio je svoj fantastičan niz na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u osmini finala, gdje je bio tek jedan od pet Europljanina među 16 najboljih na svijetu.

Bolji je na kraju u borbi za četvrtfinale bio Japanac Koki Niwa, no, Tomo je u 4:2 (10, 5, -5, 8, -8, 10) porazu imao svoje šanse…

“Krenuo sam prilično agresivno, ali sam se opustio i on se vratio. Kad sam to izgubio, pao sam mentalno. Imao sam svojih šansi, bio sam jako blizu sedmog seta. Da sam uzeo prvi set vjerojatno bih pobijedio na kraju. Ovo je fantastičan uspjeh, vidi se napredak što je najvažnije,” analizirao je svoj nastup Pucar.

“Niwa nam je obojici prije nekoliko godina izgledao miljama daleko. Super je što se pokazalo da je Tomo bio malo bolji da bi ga dobio. Pogotovo da je uzeo prvi set jer onda bi smjer susreta vjerojatno bio drugačiji. Ne znamo kako bi to završilo jer je Niwa iskusan i mudar igrač, ali nije mogao doći do igre prvih desetak poena. Pitanje je kad bi došao do igre da je otvorio sa 0:1. Ovo mu daje poticaj i samopouzdanje da se svrstao među najbolje svjetske igrače. Nema više ‘slučajnosti’. Naravno, ispod njega ima 100 igrača koji ga mogu dobiti, težak je put prema vrhu, ali sad je sigurno stekao respekt suparnika,” zaključio je izbornik hrvatske reprezentacije Neven Karković.

(Foto: HSTS)

OSTALI SPORTOVI