Puljiz primila zlato iz ruku olimpijske pobjednice, Cvjetko i Krišto također najbolje u Zagrebu

Puljiz, Kelmendi, Tino Marić

Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) potvrdila je status prve nositeljice i osvojila zlatnu medalju na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu. U sva četiri izlaska na tatami dvorane Sutinska vrela pokazala je zašto je jedna od najboljih svjetskih kadetkinja.

U prvom nastupu je wazarijem svladala Vasku (HUN), da bi Harmath (HUN) preskočila ipponom, a u polufinalu Muminoviq (KOS) nakon 55 sekundi borbe. Finalna borba za protivnicu je donijela Goebel (GER), koju je mlada judašica iz Solina svladala wazarijem.

Osim što je osvojeno na domaćem ‘terenu’, ovo zlato će za Puljiz biti posebno jer ga je primila iz ruku aktualne olimpijske pobjednice Majlinde Kelmendi s Kosova.

Drugog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu hrvatske predstavnice su osvojile još dvije zlatne medalje. Lara Cvjetko je bila najbolja u kategoriji do 57 kg, a Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg.

Nakon zlata Ane Viktorije Puljiz u subotu, publika u dvorani Sutinska vrela mogla je čuti hrvatsku himnu tijekom dodjele medalje i u nedjelju, jer su do zlata stigle Lara Cvjetko i Katarina Krišto.

Aktualna europska kadetska prvakinja, Lara Cvjetko, u Zagrebu je opravdala status prve nositeljice te je slavila u svih pet borbi za zlato oko vrata. Prvo je ipponom svladala Lisić (SRB), a zatim i Monaco (ITA). Niz ippona je nastavila protiv Logozne (POL) za ulazak u polufinale, gdje je nadoknadila wazari Gonzage (BRA) te ipponom na početku treće minute borbe osigurala plasman u finale. Tamo je bila bolja od Ozbas i zlato je bilo osigurano.

Vrlo sličnu priču je imala i Katarina Krišto, koja je u prvom nastupu ipponom svladala Haberstock (FRA), a zatim na isti način Game (GBR). U četvrtfinalu je pred kraj borbe pobijedila Ciano (ITA), a Bereza (BRA) je izgubila skupivši tri kazne. U finalnoj borbi Krišto je bila bolja od Tašić (SRB) još jednim ipponom i Hrvatska je upisala treće zlato.

Šutalo osvojila broncu u hrvatskom dvoboju u Maroku

Posljednjeg dana Grand Prix turnira u Agadiru hrvatska judašica Ivana Šutalo (iznad 78 kg) osvojila je brončanu medalju u dvoboju s reprezentativnom kolegicom Ivanom Maranić.

U subotu je priliku za broncu u Maroku imao Dominik Družeta (do 81 kg). U izjednačenom dvoboju s Egutidzeom (POR) presudila je bolja reakcija Portugalca gruzijskih korijena u ‘golden scoreu’.

Zato je nedjelja donijela medalju tako da u finalnom bloku nije bilo upitno hoće li biti hrvatska zastava na podiju jer su se za treće mjesto borile dvije Ivane, Šutalo i Maranić. Nakon što je posljednji dvoboj odlučio tko je nova prvakinja Hrvatske, a slavila je Ivana Maranić, ovaj susret je donio medalju za Ivanu Šutalo. U trećoj minuti borbe, Dubrovčanka je odlično iskoristila priliku za bacanje i ipponom sebi osigurala mjesto na pobjedničkom postolju. (Foto: Tino Marić)

BORILAČKI SPORTOVI