Rac: Demonstrirali smo kako Hrvati igraju mali nogomet! Pagadur: ‘Skupili smo glave’!

Socca

Veliko slavlje ostvarili su naši malonogometaši u Lisabonu na Svjetskom prvenstvu. Pobjeda nad Njemačkom bila je imperativ, a izabranici Dina Kovača došli su do nje na izuzetno dramatičan način, golovima u završnici prvog dijela te u samom finišu utakmice.

[CROSPORT U LISABONU] Dramatična pobjeda nad Njemačkom vrijedna osmine finala SP-a: Sve ovo nam je dobra škola!

“Prvu utakmicu smo svi bili malo nervozni. Bilo je tu puno stresa zbog putovanja i trebalo je vremena da se prilagodimo na novu podlogu. Poraz protiv Angole je za nas bio dosta težak. Nismo znali da će to tako ispasti, ali sada smo svi skupili glave i odlučili dati sve od sebe. Mislim da je ova utakmica bila pravi pokazatelj kako bismo inače trebali igrati. S ovakvom igrom mogli bismo puno toga napraviti”, smatra hrvatski reprezentativac Karlo Pagadur.

“Mislim da smo u prvoj utakmici malo bili podcijenili Angolu, ali danas smo pokazali karakter, kvalitetno se pripremili za reprezentaciju Njemačke, ostavili smo srce na terenu i demonstrirali kako Hrvati igraju mali nogomet. Njemačka ima trenera, pomoćnog trenera, fizioterapeuta i još nekoliko ljudi u stožeru. Gledali su analize, imali su prijateljske utakmice i treninge i onda mi dođemo i očitamo im lekciju. To samo mi Hrvati možemo”, izjavio je jedan od junaka ovog susreta Mario Rac.

Hrvatskoj je u grupnoj fazi još preostala utakmica protiv kvalitetom skromne Indije. Naši reprezentativci pobjedom će izboriti osminu finala. U slučaju da Hrvatska, Njemačka i Angola budu poravnate s po šest bodova, zbog bolje međusobne gol-razlike ne može dogoditi da naši završe na trećem mjestu u skupini.

Dvoboj s Indijom s centralnog lisabonskog trga Praca do Comercio na rasporedu je večeras od 23 sata po hrvatskom vremenu, uz prijenos na PlanetSportu i SPTV-u.

NOGOMET