Remi s Nizozemcima za oproštaj od Europskog prvenstva: Bez želje i volje za radom nema ničega

Jarni

Nakon tijesnih poraza od Engleske i Švicarske, izabranici Roberta Jarnija snage su odmjerili s Nizozemcima, koji su također poraženi u prva dva susreta te više nisu imali izgleda za prolazak skupine.

Nizozemska je povela početkom drugog poluvremena, kada je Bal matirao Cundekovića, a za konačnih 1:1 se u 66. minuti iz blizine pobrinuo Puljić, na asistenciju Mikića.

Hrvatska je tako osvojila treće mjesto u Skupini D europske smotre u Mađarskoj, dok su plasman u četvrtfinale izborile prvoplasirana Engleske i drugoplasirana Švicarska, koje su u međusobnom ogledu odigrale neriješenih 0:0.

“Kao i u prve dvije utakmice, imali smo više šansi, ali broji se samo kada lopta uđe u vrata. Znali smo kako Nizozemska igra, imali smo odlične protunapade, ali nažalost nismo bili precizni poput drugih. Morali smo danas rotirati, ali sve je prošlo jako dobro. Među ovim momcima moraju se vidjeti stav i razmišljanje, nadam se da će svi naći svoj put. Sada slijedi nova generacija, koja također ima mnogo potencijala, a vrijeme će pokazati. Na momcima je da rade, a bez želje i volje za radom nema ničega,” poručio je izbornik Robert Jarni.

Hrvatska U-17: Cundeković, Sušak, Skelin, Puljić, Mikić, Ćalušić (74′ Skoko), Kujundžić (46′ Ivančić), Pavić, Matković (61′ Kardum), Živković (46′ Lalić), Rimac (61′ Majić). Izbornik: R. Jarni.

 

 

NOGOMET