Repriza finala Svjetskog prvenstva u četvrtzavršnici Svjetske lige

Duna

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Sjedinjenih Američkih Država s minimalnih 10:11 (1:2, 2:5, 5:4, 2:0) te će u četvrtfinalu Svjetske lige igrati protiv domaćina završnog turnira, Mađarske.

Izabranici Ivice Tucka su u posljednjoj četvrtini sustigli zaostatak, ali nisu uspjeli kreirati preokret, iako su imali svoje prilike. POnovno je briljirao suparnički vratar, McQuinn Baron, koji je na kraju imao čak 15 obrana, od čega je bio i peterac Vukičevića.

Bit će to repriza finala Svjetskog prvenstva i možemo se samo nadati identično ishodu i pobjedi Barakuda u četvrtak od 18.15 sati u Duna Areni. No, Hrvatska je tada bila jača za kapetana Sandra Sukna, koji je zbog problema sa srcem i dalje izvan bazena.

Završnica je sezone i pred vaterpolistima su ovog ljeta tek najveći izazovi, prije svega Europsko prvenstvo u Barceloni, koje počinje 14. srpnja.

HRVATSKA: Bijač (3 obrane), Benić 1, Fatović 1, Krapić 1, Miloš, Buljubašić, Vukičević 2 (0/1 5m), Bušlje, Bašić,Vrlić 2, Šetka 1, Garcia 1, Marcelić (1 obrana). Izbornik: Ivica Tucak

VATERPOLO VODENI SPORTOVI