Rimac poveo pripreme Cedevite

Cedevita, Wiedman

U Zagrebu se okupila momčad koju će u HT Premijer ligi voditi trener Slaven Rimac. Ona s kojom će trener Sito Alonso igrati Eurokup 7Days i ABA ligu kreće s liječničkim pregledima od petka dok je njihov prvi trening i službeno okupljanje zakazano za nedjelju ujutro u Domu košarke Cedevita na Velesajmu.

Nakon starta u Zagrebu svi igrači će u petak 17. kolovoza krenuti na visinske pripreme u nešto hladniju Roglu u Sloveniji gdje je na rasporedu nekoliko pripremnih utakmica do ponedjeljka 27. kolovoza kada je planiran povratak za Zagreb. Liječnik KK Cedevite dr. Tomislav Cerovečki obavio je bazične medicinske preglede momčadi za domaće prvenstvo u bolnici na Srebrnjaku. Glavni fizioterapeut kluba Slaven Durlen je uz Marka Bosaka, Mislava Mikuša i Krešu Kosa odradio veliki dio posla kod raznih mjerenja.

“Obavljamo pretrage kompletne krvne slike, spirometrija, EKG, odrađujemo antropometrijske mjere svakog igrača, ultrazvuk srca i abdomena, urin, oftalmološki pregledi pa spiroergometrija i još niz pretraga kako bi mogli postaviti dijagnozu igrača kako bi bazične pripreme prilagodili njihovim sadašnjim mogućnostima”, kaže fizioterapeut Durlen dok dr. Cerovečki, koji istovremeno radi ortopedske preglede, potvrđuje da je riječ o najnaprednijim ispitivanjima koje rijetko koji klub zapravo obavlja. Posebno su na prvim pretragama raspoloženi i pozitivno uzbuđeni zbog nove sredine bili novopridošli 22-godišnji Amerikanac Tyler Wideman i Toni Vitali.

Wideman je oduševljen je Zagrebom i novim izazovima: “Ovo mi je prvo profesionalno iskustvo nakon sveučilišne košarke na Butleru. Bio sam s fakultetskom momčadi jednom na turniru u Španjolskoj pa imam nekakvo iskustvo s Europom. Zagreb je veliki grad, trening centar je fantastičan i zbilja se veselim novim izazovima.”

U momčadi koja će igrati HT Premijer ligu pod vodstvom trenera Slavena Rimca, pomoćnog trenera Ivana Kapova i kondicijskog trenera Mate Psarića su za sada:

PG – Toni Perković, Antonio Jordano (Toni Katić)

SG – Domagoj Bošnjak, Mateo Vidović

SF – Darko Bajo, Andrija Ćorić

PF – Toni Vitali

C – Lovro Buljević, Tyler Wideman

Trener Sito Alonso, uz pomoćnike Tea Čizmića i Ivana Perinčića te kondicijskog trenera Slavena Hlupića za Eurokup 7Days i ABA ligu ima sastav:

PG – Justin Cobbs, Josh Magette, Toni Katić

SG – Vitor Benite, Filip Krušlin (Domagoj Bošnjak)

SF – James Bell, Ivan Ramljak

PF – Elgin Cook, Pablo Aguilar

C – Andrija Stipanović, Augusto Lima, Karlo Žganec

KOŠARKA