Rimac: Treba sada pokazati karakter i odgovoriti Ciboni!

Rimac, KK Cedevita

Cibona je u finalnoj seriji doigravanja za titulu prvaka Hrvatske u košarci povela 2-0 i branitelj naslova Cedevita u vrlo je teškoj situaciji.

U utorak u 20 sati u Domu sportova igra se treća utakmica…

Trofej će podignuti ekipa koja prva dođe do četiri pobjede i još uvijek ništa nije odlučeno.

“Igrači imaju iskustva. Svi su bili u sličnim ili istim situacijama. Treba pokazat karakter i odgovoriti. Igramo doma. Trebamo igrati s puno više samopouzdanja i odgovornosti. Mislim da su nam ove dvije utakmice dobro otvorile oči da Cibona itekako igra dobro, da je kvalitetna ekipa i moramo sada odgovoriti. Nema tu previše pametovanja. Sada je sve na nama i zna se što nam nosi još jedna izgubljena utakmica. Isto tako, mislim da nam se s tom pobjedom vraća samopouzdanje i onda je to automatski za nas ipak neka psihološka situacija. To je tako nekad u sportu u lošoj situaciji. Međutim, tu se, na kraju krajeva, pokazuje tko je igrač, tko je trener i tko je kakva ekipa”, izjavio je Slaven Rimac u najavi novog dvoboja protiv gradskog rivala i svog bivšeg kluba.

“Najlakše je kukati. Ne paše nam ovo, ali bez obzira mislim da jednostavno moramo pronaći načina i razumijevanja. Igrači sami moraju shvaćati veću odgovornost. Nekad kad idemo s izmjenama ćemo i svjesno rušiti ritam i toga igrači moraju biti svjesni i onda u tim trenucima svi igrati odgovornije. Po meni je ključ ove serije da svi igramo odgovornije i u obrani i u napadu. Znači, da igramo s puno više energije i intenziteta. U tim nekim stvarima koje se pod obavezno moraju raditi mislim da smo puno lošiji od Cibone i u tome treba raditi pomak,” dodao je strateg Cedevite,

Rimac priznaje kako je situacija zabrinjavajuća…

“Dok nekome Joke Vranković ne uruči pehar nema razloga tugovati. Nitko nije umro. S druge strane, imam povjerenja u svoj rad i igrače. Istina, može se dogoditi da izgubimo, ali to je sport. Ja nisam pesimist. Sigurno da je situacija zabrinjavajuća. Napravili smo određene razgovore, pokazali video snimke i pripremili se na treningu na stvari koje moramo popraviti. Međutim, to je takav posao za trenere i igrače. Idemo dalje i okrećemo se utakmici. Ne vidim da je u ekipi netko u pretjeranoj letargiji ili apatiji. Dapače, mislim da svi željno iščekujemo tu treću utakmicu. Bar ja kao trener. Vidjet ćemo što će ona donijeti”, istaknuo je Rimac.

Krilni igrač Cedevite Edo Murić istaknuo je obranu Cedevite kao nešto gdje Vitamini najviše moraju napredovati: “Vidjeli smo već protiv Zadra da nismo pravi, da smo ušli u neki kontra ritam i da se trebamo iz toga vaditi. U zadnjoj utakmici protiv Zadra smo vidjeli da to možemo s dobrom obranom, ali smo protiv Cibone opet prestali igrati dobru obranu i ako nam zabiju više od 80 poena mi teško dobivamo utakmice. Tako da sigurno moramo popraviti taj segment igre i da iz dobre obrane dolazimo do kontri gdje smo najjači. Vidjeli ste u ove dvije utakmice da nismo imali dosta laganih poena i da smo se za svaki koš stvarno mučili, a s druge strane je Cibona imala neke lagane poene i iz toga gradila svoju igru. Sigurno moramo popraviti obranu. Napad nije toliko loš, iako ni tu ne igramo baš sjajno, i mislim da nam cilj mora biti primiti manje od 80 poena pa da tu onda tražimo svoje šanse.”

KOŠARKA