Rogić: Pokazali smo kako treba igrati protiv Cedevite; Stipanović: Ništa nije izgubljeno, doći ćemo spremniji i s više želje

KK Cibona

Već u petak se igra druga utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u košarci. U srijedu je Cibona obranila domaći teren u Draženovom domu i sad će pokušati doći i do drugog slavlja protiv branitelja naslova…

“Bila je to velika pobjeda za nas, međutim, treba već imati fokus na drugoj utakmici. S Cedevitom nije dovoljno igrati dobro samo 20 minuta. Mi smo u prvoj utakmici igrali 30-ak minuta dobro, ali vidjeli ste snagu Cedevite kad su se vratili praktički za nekoliko minuta i čak uspjeli i povesti. Uspjeli smo na kraju prelomiti utakmicu i pobijediti, što je najbitnije u ovom trenutku. Igrali smo svoju košarku, timsku, atraktivnu, igrali smo jedan za drugog i to nam je donijelo tu prvu pobjedu. Važno je da izvučemo glave iz prve utakmice, da je što prije zaboravimo i da fokus bude na ovoj. Jako je važan taj psihološki aspekt, da se resetiramo i krenemo u drugi meč kao da je prvi. Očekujem sasvim drugu priču jer je svaka utakmica zasebna i nadam se da ćemo i fizički i mentalno biti spremni,” najavio je trener Vukova Ivan Velić.

Roko Rogić nada se novoj fešti…

“Mislim da smo pokazali kako trebamo igrati protiv Cedevite. Imamo dobro šansu da ponovo obranimo domaći teren. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, da nam daju podršku da dobijemo i tu drugu utakmicu!”

Dvoboj u petak u Draženovom domu igra se od 20 sati, a pehar će podignuti ekipa koja prva stigne do četiri pobjede.

“Napravili smo regeneraciju i već u petak igramo novu utakmicu. Moramo biti bolji. Normalno da ne možemo biti zadovoljni, s obzirom na to da smo izgubili, i moramo popraviti neke stvari u igri koje nisu bile dobre. Prije svega, početak i pristup nekim stvarima koje su osnove košarke i onda se možemo nadati boljem rezultatu”, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac pa dodao:

“Moramo odigrati čvrsto, moramo im odgovoriti. Ništa nam neće biti poklonjeno. Pobjeda neće doći sama od sebe. Moramo se potući za nju, odigrati odgovorno, mora odigrati hrabro i pametno u napadu i to su stvari na koje ćemo ukazivati do utakmice. Nadam se da ćemo to popraviti i da ćemo pobijediti.”

Cibona je imala dovoljno vremena za pripremu finala, Cedevita se mučila protiv Zadra…

“Vidio sam jednu motiviranu momčad koja želi pobijediti. Stvarno su igrali timski i zasluženo pobijedili. Osim nekih desetak minuta, možda malo više, nismo funkcionirali ni u obrani ni u napadu i tako je jednostavno jako teško doći do pobjede. Da se i ona dogodila možda ne bi bilo zasluženo. Prema tome, okrećemo se drugoj utakmici. Ova je za nama i idemo probati izjednačiti seriju”, naglasio je strateg Cedevite.

Kapetan Andrija Stipanović vjeruje da Cedevita može bolje: “Sigurno nismo pokazali naše najbolje i pravo lice u prvoj utakmici. Nedostajalo je puno koncentracije i htijenja, no što je tu je. I prošle godine smo gubili 1-0. Nema nam druge nego da stisnemo redove i da se vratimo na mod u kojem smo bili dok je trajala ABA liga jer ovo sigurno nije Cedevita koja je igrala ove godine. Igra se na četiri pobjede, ništa nije izgubljeno i očekujem da ćemo doći spremni, odgovorniji, s više želje i probati pobijediti. Sigurno da je Zadar igrao potpuno drugačiju košarku, ali mislim da je, ako ne nedostaje naše energije i ako smo sto posto fokusirani, sve do nas i nadam se da ćemo to već do iduće utakmice pokazati.”

Smatra kako nije bilo podcjenjivanja…

“Mislim da ne. Finale je i mislim da tu nema mjesta za podcjenjivanje. Ne znam koji je razlog, ali nismo koncentrirano ušli u utakmicu i oni su već napravili neku razliku i uvukla se nervoza. Drugo poluvrijeme je neki pokazatelj kako trebamo igrati i nadam se da ćemo to pokazati”, zaključio je Stipanović.

(Foto: KK Cibona)

KOŠARKA