Rožman naslijedio Bišćana: Imamo odličnu ekipu, moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu

Simon Rozman

Simon Rožman novi je trener HNK Rijeka te će na klupi hrvatskog viceprvaka naslijediti Igora Bišćana,.

Prvu utakmicu vodit će već u srijedu na gostovanju kod Buja u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Ugovor je potpisao na tri godine.

Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener Aleš Kačičnik, drugi pomoćni trener Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić, trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Alen Obrez.

“Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima,” rekao je novi trener po dolasku na Rujevicu.

Rožman je svoju trenersku karijeru počeo u Celju (2013./2014.) gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi.

Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa Slovenije. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koordinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad.

U svojoj prvoj sezoni na klupi Domžala (2016./2017.) ostvario je veliki uspjeh osvojivši Kup Slovenije, te je u prvenstvu zauzeo četvrto mjesto.

Nakon toga uslijedio je novi veliki rezultat kada je u sezoni 2017./2018. stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

U sezoni 2018./2019. s Domžalama je zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broju postignutih pogodaka.

 

NOGOMET
Tagged with: ,