Rukometaši spremni za put u Egipat: Naša najveća snaga je zajedništvo, želimo pomoći jedan drugome

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija odbrojava posljednje sate prije odlaska u Egipat na Svjetsko prvenstvo, od 13. do 31. siječnja.

“Utakmica protiv Španjolske bi nam sigurno dobrodošla, jer bi nam bila zadnja provjera prije Prvenstva. Planirali jesmo, ali nema mjesta za plakanje, otpala je utakmica i sad trebamo izvući maksimum. Teško je naći i kontinuitet u treninzima, a kamo li u utakmicama. Sigurno da ćemo se malo osvježiti. Kad me pitate za zdravstveni karton, toga me uvijek strah. Zasad smo svi zdravi, sitne ozljede su prisutne, ali generalno stanje sa zdravstvenim kartonom je i više nego zadovoljavajuće. Svim dečkima je zaista stalo, tako da bih pohvalio cijelu momčad,” komentirao je pomoćni trener Hrvoje Horvat.

Na pripremama je upisana jedna pobjeda nad Španjolcima, u reprizi finala prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. hrvatska je izgledala jako dobro…

“Mislim da trebamo popraviti gustoću u obrani, to je ono što nas je krasilo dosad, a sve ostalo će doći. Trener uvijek govori da se iz obrane sve pokreće. Imamo dosta obveza, testiranja, čuvamo se, pazimo se, jedva čekamo da poletimo za Egipat,” dodao je David Mandić.

Prvi suparnik u Egiptu bit će reprezentacija Japana.

“Imamo nacrte naše igre za Prvenstvo, moramo se još malo uigrati i trenirati. Mlađi igrači imaju iskustva koje skupljaju u klubovima, ali i u reprezentaciji. Optimist sam i mislim da nećemo imati velikih problema. Oni i na treninzima izgaraju, to je nešto predivno i drago mi je da dobiju priliku da igraju i da vidi cijela hrvatska javnost da se mi možemo osloniti na našu mladost. Znam i kad sam ja bio mlad koliko to znači mladom igraču. Stariji igrači nisu kamen spoticanja mlađima. Prvenstva su veliki motivi i za mene je to veliki užitak i velika motivacija. Nadamo se da će biti sve dobro i vidjet ćemo slijed događaja na Prvenstvu. Egipat je specifičan sam po sebi, ugodna je klima, a što se tiče izolacije, uvijek na prvenstvima smo fokusirani na treninge i utakmice, pričamo zajedno, tako da smo mi praktički na svakom turniru izolirani od vanjskog svijeta,” naglasio je Marino Marić, dok je Marin Šipić poručio:

“U prvoj utakmici protiv Španjolske vidjeli smo na čemu smo. Imali smo više treninga, isprobali smo neke nove stvari i mislim da nije veliki problem što smo imali samo jednu utakmicu u pripremama. Uvježbavamo napad i obranu, taktiku radimo, malo teretane i tako. Uvijek se može u svemu napredovati. Mislim da je naša najveća snaga zajedništvo ekipe koje imamo. Svi savjetujemo jedan drugoga, želimo pomoći jedan drugome, uvijek ćeš pomoći, odnosno saslušati. Dani su nam slični tu dok smo na pripremama, doručak, trening, ručak pa spavanje, onda trening i navečer spavanje.”

RUKOMET