Rukometaši stigli u Poreč, u petak se druže s navijačima na otvorenom treningu

Hrvatska, Poreč, rukometaši

Hrvatska muška rukometna reprezentacija stigla je u Poreč, gdje je u nedjelju, 16. lipnja očekuje posljednji susret kvalifikacija za EURO 2020.

Dvoboj s Belgijom na rasporedu je u 18 sati, a za posljednju utakmicu u sklopu kvalifikacija izbornik Lino Červar odlučio je dati predah četvorici igrača koji su imali iznimno napornu sezonu iza sebe. Reprezentacija će tako biti bez Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka, Luke Stepančića i Željka Muse. U međuvremenu reprezentaciji su se priključili Valentino Ravnić i Josip Ereš.

“U ovako jedno važnoj utakmici protiv Švicarske za prvo mjesto u kvalifikacijama, mislim da nisam mogao očekivati bolji scenarij. Pobijedili smo i to je ono što je najvažnije. Protiv Belgije, mislim da kao i protiv Švicarske, jedna taktika, disciplina, brz i moderan rukomet i ne dopustiti im da se razmašu. Pokazati im da smo favoriti i da želimo zaključiti ovu sezonu s pobjedom,” poručio je vratar Matej Ašanin, koji je dao velik doprinos u slavlju u Švicarskoj.

Ivan Sršen pozvao je navijače na utakmicu: “Slegnuli su se dojmovi svakako, stvarno nismo očekivali takvu podršku u Švicarskoj, kao da smo igrali kod kuće, stvarno jedna fantastična i nezaboravna atmosfera. Zasluženo smo pobijedili i to je ono najbitnije. Imamo priliku završiti jedan lijepi ciklus, zaokružiti ga jednom pobjedom i pokloniti navijačima slavlje prije odlaska na odmor.”

Hrvatski rukometaši će u petak od 18 do 20 sati imati u dvorani Žatika otvoreni trening, nakon kojeg će se družiti s hrvatskim navijačima.

RUKOMET