Rukometaši u Varaždinu: Šego i Karačić ponovno u hrvatskom dresu

Karačić

Tjedan u kojem će dio europskih reprezentacija igrati prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine kojima su domaćini Švedska i Poljska, hrvatska muška rukometna reprezentacija provest će u Varaždinu na zajedničkom treningu.

Izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na ovo okupljanje 22 igrača. Ali, zbog ozljeda otpali su Marin Šipić (koljeno), Ivan Martinović (leđa), Marko Mamić (rame) tako da će ih u Varaždinu biti 19. Izbornik za sada nije pozivao nikog s liste pričuva na kojoj se nalazi 10 igrača.

Inače, na ovom popisu ima puno igrača koji su iz različitih razloga propustili Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Tu je i mnogo mladih talentiranih igrača od kojih smo neke vidjeli u sjajnim ulogama na posljednjem velikom natjecanju, a dio njih dobiva priliku da se eventualno nametne izborniku i izbori mjesto na sljedećem popisu uoči kvalifikacijskog susreta s Finskom za Svjetsko prvenstvo.

Uz izbornika i njegovog prvog suradnika Ivana Balića, tu je još nekoliko novih članova stručnog stožera. Ivan Stevanović, popularni Stivi, novi je trener vratara. Za kondicijskog trenera postavljen je Šime Tomašević.

Novi/stari fizioterapeuti su Željko Kercel i Filip Šimunović. Uz psihologinju Siviu Juratovac koja već neko vrijeme radi s A reperezentacijom, novi doktor uz Krešimira Rotima je Domagoj Gajski koji je godinama bio uz žensku selekciju.

S Finskom u Varaždinu

Iz Finskog rukometnog saveza stigla je obavijest o satnici i mjestu odigravanja prvog susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Finska će Hrvatsku dočekati 13. travnja u 19 sati po lokalnom, odnosno 18 sati po hrvatskom vremenu u mjestu Vantaa koje se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Helsinki.

Naime, kao što je poznato od ranije, Ukrajina je zbog ratne situacije odustala od prvog kruga kvalifikacija koje je trebala igrati protiv Finske. Tako je Finska bez borbe dobila oba susreta 10:0 i postala hrvatski suparnik u drugom krugu kvalifikacija.

Zanimljivo je spomenuti da je u Vanti , odnosno Energia Areni, hrvatska muška rukometna reprezentacija odigrala svoj prvi kvalifikacijski susret u povijesti kao samo stalna država. Bilo je to 12. travnja 1993. godine u kvalifikacijama za  prvo Europsko prvenstvo u Portugalu na kojem je Hrvatska kasnije osvojila brončanu medalju. Hrvatska je pobijedila 26:31. U dvorani je bilo točno 290 gledatelja.

Grad Vantaa ima nešto više od 230.000 gledatelja, a Energia Arena može primiti 2000 posjetitelja. Inače, kao što je poznato od ranije, uzvratni susret igra se 16. travnja u 18.00 sati u Areni Varaždin.   

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
IVAN ĆUPIĆ – RK PPD ZAGREB
VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB
FILIP PERIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – LOMZA VIVE KIELCE
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
LUKA ŠEBETIĆ – HC MOTOR
MATEO MARAŠ – HC EUROFARM PELISTER
LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva)

LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
FILIP VISTOROP – RK PPD ZAGREB
DAVOR ĆAVAR – RK PPD ZAGREB
JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ – HC EUROFARM PELISTER
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
IVAN PEŠIĆ – TVB 1898 STUTTGART
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAUFFHAUSEN
JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GöPPINGEN

STRUČNI STOŽER:

HRVOJE HORVAT, IZBORNIK
IVANO BALIĆ, TRENER
IVAN STEVANOVIĆ, TRENER VRATARA
ŠIME TOMAŠEVIĆ, KONDICIJSKI TRENER
ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
SILVIA JURATOVAC, MT TERAPEUT
KREŠIMIR ROTIM, LIJEČNIK
DOMAGOJ GAJSKI, LIJEČNIK
IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

RUKOMET