Sandra Perković, Tin Srbić, Sinkovići, Cedevita i Lokosice najbolji u Gradu Zagrebu

Advent

Sandra Perković i Tin Srbić proglašeni su najboljim sportašima Zagreba na svečanosti održanoj na Trgu bana Josipa Jelačića!

Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska ove je godine osvojila novi naslov svjetske prvakinje te je šesti put pobijedila u Dijamantnoj ligi. Titulu najbolje u Zagrebu osvojila je sedmi put, čime se izjednačila s Janicom Kostelić.

Srbić je ove godine senzacionalno osvojio naslov svjetsko gimnastičkog prvaka na preči te je zasluženo primio priznanje.

Najboljom momčadi proglašena je KK Cedevita, prvaci Hrvatske i osvajači hrvatskog Kupa, dok je nagrada za najbolju ekipu pripala rukometašicama Lokomotive, osvajačicama EHF Challenge kupa.

Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su treću godinu uzastopce veslači Mladosti, braća Martin i Valent Sinković, koji su ove godine osvojili naslov svjetskih viceprvaka u svojoj novoj disciplini – dvojcu bez kormilara.

Nagrade najuspješnijim trenerima dobili su Lucijan Krce, Edis Elkasović i Pero Kuterovac. Krce je trener Tina Srbića, Elkasević je Sandrin trener, dok je Kuterovac kondicijski trener svjetskih vaterpolskih prvaka, veslača Damira Martina i rukometašica Lokomotive.

Posebno priznanje dobili su Janica i Ivica Kostelić za doprinos zagrebačkom sportu i promociji grada Zagreba. Janica za 15 godina od veličanstvenog nastupa na ZOI u Salt Lake Cityju gdje je osvojila tri zlata i srebro i deset godina od završetka karijere, dok je Ivica svoju briljantnu natjecateljsku karijeru završio ove godine.

Nagrade za životno djelo dobili Slaven Zambata, legendarni kapetan Dinama, pobjednik Kupa velesajamskih gradova 1967. godine; Josip Čorak, srebrni s OI u Münchenu, prvak Europe 1969., brončani na EP 1970. Pojedinačni prvak bivše države u hrvanju 12 puta; Marijan Marić, padobranac, instruktor padobranstva, pilot, bivši svjetski rekorder; Jadranka Blagus, osnivačica i predsjednica stolnoteniskog kluba invalida URIHO, najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj te Kajakaški savez Zagreba koji ove godine slavi 50. obljetnicu osnutka.

Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate u protekloj godini dobili su taekwondoašica Kristina Tomić (bronca na Svjetskom prvenstvu u Koreji), vratar vaterpolo reprezentacije Ivan Marcelić (svjetski prvak i 3. mjesto u Svjetskoj ligi), trapaš Josip Glasnović (dva srebra u trapu na EP), veslač Damir Martin (srebrna medalja u samcu na Europskom prvenstvu), ronilac Goran Čolak (4 zlatne i 2 srebrne medalje na EP u bazenskim i dubinskim disciplinama u ronjenju uz 3 svjetska rekorda), te hrvač Ivan Huklek (srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u hrvanju u kategoriji mlađih seniora).

Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletičari Zoran Talić i Laura Štefanac, kuglačice Petra Deša i Ruža Markešić i strijelac Boris Gramnjak.

OSTALI SPORTOVI