Sandro Dukić: Oni su favoriti, ali i mi želimo osvojiti još jednom taj trofej!

Kroatien - Oesterreich

Hrvatska odbojkaška muška reprezentacija, nakon što je odličnom igrom izborila nedavno i nastup na Europskom prvenstvu, kroz iznimno teške kvalifikacije gdje je bilo potrebno pobijediti i Nizozemce na njihovom terenu, nastavila je s dobrim igrama i u Srebrnoj skupini Europske lige.

Na kraju su, nakon dva turnira i šest odigranih utakmica u skupini B, igrači hrvatskog izbornika Emanuelea Zaninija završili na drugoj poziciji, sa skorom 4-2, iza Mađarske s omjerom pobjeda i poraza 5-1. Kako su u skupini A na kraju domaćini, reprezentacija Sjeverne Makedonije, završili na prvom mjestu sa svih šest pobjeda, voljom ždrijeba Hrvatska će se sučeliti s njima u subotu u 17 sati i prvom polufinalnom susretu, dok se u drugom, u 20 sati, sastaju drugoplasirani iz skupine A Danci (4-2) i Mađari.

Sandro Dukić, srednji bloker i kapetan naše reprezentacije, uoči prvog polufinalnog susreta Final Foura ističe: “Bit će vrlo težak susret protiv domaćina koji još nije osjetio poraz na dva turnira. U svakom slučaju, oni su favoriti, prema najavama imaju iznimno visoke ambicije, no nešto se i nas pita, i mi želimo osvojiti još jednom taj trofej. Naime, baš smo protiv njih igrali u polufinalu završnog turnira 2018. godine, tada u Skopju, pobijedili ih i otišli do kraja, osvojili trofej. Želimo da se i sada to isto ponovi, iako smo svjesni da nam se naši suparnici silno žele revanširati. U kompletnom su sastavu, vrlo jaki, ali ne i nepobjedivi.“

Oni kompletni, mi poprilično oslabljeni negiranjem trojice najiskusnijih, Zhukouskog, Raiča i Mihalja. “Nedostaju nam, jako, to nije niti potrebno spominjati, ali uspjeli smo se i bez njih konsolidirati i izboriti Final Four. Imamo mladu momčad, ima tu puno potencijala, i oni su prihvatili i iskoristili svoju priliku.“

Ovih osam utakmica Europske lige, koliko će hrvatska reprezentacija odigrati u tri tjedna, zapravo su sjajna uvertira za Europsko prvenstvo s početka rujna.

“Svi se tome neizmjerno veselimo, nakon dugo vremena smo ponovno među najboljim momčadima Europe, a nakon ždrijebanja skupina su nam i ambicije dodatno porasle, no o tome još ima vremena govoriti. Najprije treba odraditi ovaj Final Four, potom slijedi mali odmor a onda s početka srpnja krećemo u Osijeku s pripremama za Europsko prvenstvo,“ reći će na kraju točno dva metra visoki iskusni srednji bloker Sandro Dukić koji će u nedjelju 13. lipnja navršiti 29. godina.

OSTALI SPORTOVI