Sanja Rođak-Karšić sudi na Svjetskom prvenstvu, Uefa uvodi treće europsko natjecanje

Liga prvaka

Sudačka komisija Svjetske nogometne federacija (FIFA) objavila je popis glavnih i pomoćnih sutkinja koje će dijeliti pravdu na svjetskoj smotri u Francuskoj sljedeće godine.

Na popisu se nalazi 27 glavnih sutkinja te 48 pomoćnih sutkinja, među kojima je i hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić. Izabrane su predstavnice iz ukupno 42 nacionalna saveza, iz svih konfederacija.

Sutkinje su birane na temelju uspješnosti u protekle tri godine, što potvrđuje kontinuirano dobar rad, a Sanji Rođak-Karšić nastavlja niz pojavljivanja na najvećim natjecanjima.

Svjetsko prvenstvo za nogometašice bit će odigrano od 7. lipnja do 7. srpnja 2019. godine u Grenobleu, Le Havreu, Lyonu, Montpellieru, Nici, Parizu, Reimsu, Rennesu i Valenciennesu.

Druga Europska liga

Na sjednici u Dublinu, Izvršni odbor Europske nogometne federacije potvrdio je kako će po uzoru na Ligu prvaka i Europsku ligu biti organizirano novo europsko klupsko natjecanje. Format i pristupne liste za Ligu prvaka neće se mijenjati.

Natjecanje će biti uvedeno 2021. godine, a u grupnoj će fazi sudjelovati 32 kluba, u osam skupina po četiri, a zatim će uslijediti osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale. Osim toga, dodatni će krug biti odigran prije osmine finala, a u njemu će snage odmjeriti drugoplasirane momčadi skupina protiv trećeplasiranih momčadi iz skupina Europske lige. Pobjednik novog natjecanja u narednoj će sezoni igrati u Europskoj ligi.

Utakmice će biti igrane četvrtkom, a sustav natjecanja zajamčit će nastup u grupnoj fazi europskih natjecanja za klubove iz najmanje 34 zemlje članice Uefe.

“Novo će natjecanje učiniti Uefina natjecanja uključivijima nego ikada prije. Bit će više utakmica za više klubova, više nacionalnih saveza zastupljenih u grupnoj fazi, a natjecanje će biti stvoreno kroz dijalog s Europskom udrugom klubova. Klubovi su izražavali potrebu da im se povećaju šanse za redovitije plasmane u europska natjecanja te smo strateški pristupili problemu, u skladu s ciljem kvalitete i uključivosti u svim europskim natjecanjima”, poručio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, prenosi hns-cff.hr.

 

NOGOMET