Saračević i Podravka Vegeta prije novog europskog izazova produljili suradnju: Primaran cilj smo ostvarili, ali tu ne stajemo!

Saračević, Benko, Podravka Vegeta

U nedjelju se Koprivnici u dvorani Fran Galović igra prva utakmica četvrtfinala EHF Kupa u kojem Podravka Vegeta igra protiv njemačkog Thüringera.

“Mi smo primaran cilj za ovu sezonu ostvarili, no tu ne stajemo. Došli smo do četvrtfinala EHF Kupa i ne krijemo želju da odemo još dalje. Igramo protiv Thüringera koji je jako dobra ekipa. Igrali smo prošle sezone s njima u Ligi prvaka te ih poznajemo. Iz skupine EHF Kupa dolaze neporažene te nas čeka dva sata žestoke borbe s njima. Utakmica u Koprivnici tek je prvo poluvrijeme. Njih ozljede nisu zaobišle kao i niti nas. To je normalno u ovoj fazi natjecanja. Koja god od igračica izađe na teren dati će svoj maksimum i to je to,” najavio je trener Zlatko Saračević, koji je uoči važnog europskog dvoboja produljio vjernost klubu na još dvije sezone, do ljeta 2022. godine.

“Želim se zahvaliti rukovodstvu kluba na dosad ukazanom povjerenju te njihovoj želji za nastavkom suradnje. Kao trener Podravka Vegete imam zaista odlične uvjete za rad. Imam kvalitetnu ekipu i slobodu u vođenju ekipe na svoj način. Nadam se da nas i sljedeće dvije sezone čeka dodatni napredak te još bolji rezultati,” dodao je Sarač.

Direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci zadovoljna je ostankom trenera na klupi: “Za ostvarenje dugoročnih ciljeva potreban je kontinuitet. Zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom s trenerom Saračevićem i nije bilo nikakvih prepreka da se ona ne nastavi. Sve što je dogovoreno i stavljeno za cilj pred trenera i ekipu zasad je ostvareno. Namjera nam je nastaviti pružati dobre partije, kako u europskim natjecanjima, tako i u domaćem prvenstvu i kupu, a s trenerom Saračevićem na čelu u to ne sumnjam.”

Nedjeljni okršaj najavila je Ana Turk: “Atmosfera u ekipi je dobra. Imale smo priliku malo se odmoriti i spremne smo za nove pobjede u EHF Kupu. Taktički se pripremamo, imamo još nekoliko dana za trening te nas čeka dobra utakmica. Imamo prednost svoje dvorane i punih tribina te se nadam da ćemo već ovog vikenda napraviti prvi korak prema polufinalu.”

“Moramo se maksimalno fokusirati. Ove nam utakmice puno znače, a u ovoj fazi natjecanja više si ne možemo priuštiti kikseve. U ove dvije utakmice odlučivat će sitnice. Mi žarko želimo prolazak dalje jer mi smo ekipa koja to zasigurno može i zaslužuje,” zaključila je Antea Benko.

RUKOMET