Saračević: Neću zaboraviti ni oprosti poraz od Lokomotive, čekam reakciju ekipe

Podravka Vegeta, Saračević

Rukometašice Podravke Vegete u nedjelju u petom kolu EHF Kupa gostuju u San Sebastianu kod ekipe Super Amara Bera Bera.

“Ovih osam bodova nakon četiri kola zvuče sjajno i idealno. Ono što smo priželjkivali i željeli se ostvarilo i budimo realni da je netko na početku ovog natjecanja rekao da ćemo nakon četiri kola imati osam bodova ne bismo bili tako sigurni i jako bi nam odgovaralo,” poručila je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović pa naglasila da ovaj niz žele nastaviti i dalje bez obzira na poraz od Lokomotive.

Kokice su prije nekoliko dana poražene u domaćem prvenstvu od Lokomotive…

“Došao je nenadano. Činjenica je da je to nedopustivo i da nije do njega trebalo doći u ovom trenutku, ali to je sport i dogodi se loš dan. Bilo je tu i stvari koje nam nisu išle na ruku. Bez obzira na to, okrećemo se novoj utakmici, a što se tiče domaćeg prvenstva, u četvrtom mjesecu je uzvrat. Znamo da nam je cilj osvojiti Kup i prvenstvo, dok Europu želimo nastaviti u istom tempu i vjerujemo u dobru utakmicu u Španjolskoj,” zaključila je sportska direktorica.

Trener Zlatko Saračević u San Sebastianu očekuje veliku trku.

“Sinoć sam gledao utakmicu Bera Bere i Nikobinga, a istaknuo bih jedan zastrašujući detalj. Bera Bera je u toj utakmici imala 71 napad, a to je ukupno 142 napada u utakmici što znači da imate tempo u kojem je napad svakih deset sekundi i svašta se može desiti. Kao što je bilo i ovdje, očekuje nas žestoka i trkačka utakmica i moramo se spremiti na to i odigrati najbolje što možemo,” kazao je trener Saračević te naglasio da je cilj ostvariti bod ili dva kako bi se osiguralo prvo mjesto u grupi koje donosi određenu prednost kod ždrijeba.

Nije izostala ni reakcija trenera na utakmicu s Lokomotivom, a svjestan je kako se poraz u Zagrebu nije smio dogoditi u ovom trenutku.

“Bit ću malo grublji, to je nedopustivo. Odigrati tako lošu utakmicu protiv protivnika za kojeg znamo koliko vrijedi, to je stvar koja se ekipi koja ima neki plan u Europi ne smije dogoditi. Neću ga zaboraviti, a ni oprostiti. Sada čekam reakciju i tražit ću je odmah u nedjelju i ako ta reakcija bude pozitivna to ne znači da smo zaboravili nego ćemo malo lakše prijeći preko tog poraza,” jasno je poručio strateg Podravke Vegete, koji za taj poraz ne pronalazi opravdanje.

Natalia Čigirinova otkrila je svoja očekivanja: “Pobjedu će u nedjelju odnijeti ona ekipa koja je više bude željela. Ako budemo u nedjelju igrale kao što smo igrale u Koprivnici protiv Craiove i u Zagrebu protiv Lokomotive mi ne možemo pobijediti. Utakmicu protiv Craiove dobili smo kontrama i polukontrama, a problema ima s pozicijskim napadom i to moramo riješiti,” rekla je Natalia te istaknula kako je atmosfera u ekipi narušena, ali misli i želje usmjerene su na pobjedu protiv Bera Bere i Nikobinga.

Utakmica Super Amara Bera Bera i Podravka Vegeta na rasporedu je u nedjelju od 12 sati.

RUKOMET