Seligman se vratio u svoj Osijek: Vjerujemo kako ovo nije posljednja medalja!

Seligman, Marko Banić

Viceprvak Europe na konju s hvataljkama, Robert Seligman, vratio se u svoj Osijek.

“Ponosan sam i sretan što sam u moj Grad Osijek, u Osječko-baranjsku županiju donio srebrnu medalju s Europskog prvenstva. Ovaj najveći rezultat moje dosadašnje karijere dolazi neposredno pred otvaranje obnovljenog Sokolskog doma, koji će siguran sam oplemeniti način života u Gradu. Zbog toga zahvaljujem i predsjedniku Gimnastičkog društva Osijek – Žito Marko Pipuniću što svoja sredstva ulaže kako bi stvorio još bolje uvjete za stotine mladih koji treniraju gimnastiku od kojih će neki vjerujemo, jednoga dana postizati slične rezultate,” poručio je Robi.

Njegov trener i potpredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Vladimir Mađarević je dodao: “Nakon završetka finala i osvojene Robertove medalje sve nas je obuzela euforija. Sada se ona pretvorila u zadovoljstvo zbog odlično obavljenog posla. Imao je Robert puno nastupa u finalu, ali je često ostao gorak okus zbog osvajanja tri četvrta mjesta na Europskom prvenstvu. Sada je konačno osvojena medalja i zadovoljstvo je golemo. Vjerujemo ovo neće biti posljednja medalja, poznato je kako je Robertova želja i medalja sa Svjetskog prvenstva. Vjerujemo da je i ona dohvatljiva, što bi uz nastup na Olimpijskim igrama, tada bila kruna karijere.”

U ime Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije čestitke Seligmanu, njegovom treneru Mađareviću kao i predsjedniku GD Osijek- Žita Marku Pipuniću uputili Žana Gamoš zamjenica gradonačelnika Osijeka, koja je u ime Grada Robertu uručila i prigodnu nagradu, te  Dragan Vulin predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije.

“U ime svih Osječanki i Osječana, našeg gradonačelnika Ivana Vrkića željela bih još jednom uputiti čestitke našem Robiju, njegovom treneru i cijeloj ekipi iz Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Ovo je jedan od najvećih uspjeha osječkog sporta i sigurno primjer kako se rad i upornost isplati,” naglasila je Gamoš.

“Robert je za nas uvijek bio pobjednik. I kada je bio četvrti on je bio pobjednik jer svakim svojim nastupom on je promovirao Osijek, regiju i Hrvatsku. Vjerujem kako mu ovo nije zadnja osvojena medalja, koja mu je nagrada za uloženi trud i rad. Uskoro ćemo dobiti i novi Sokolski dom koji će samo biti mjesto, poligon za stvaranje vrhunskih rezultata, ali je Robert upravo dokaz koliko truda se mora uložiti kako bi se došlo do vrhunskog rezultata,” istaknuo je Pipunić.

Vulin je zaključio: “U ime Osječko – baranjske županije, župana Ivana Anušića i svoj osobno ime sada i službeno želim čestitati našem šampionu. Vjerujem i kako želim da će se uskoro ponovno popeti na postolje, možda već za dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Siguran sam da još može ostvariti puno sličnih rezultata i da najbolje njegove godine tek dolaze.”  (Foto: Marko Banić)

OSTALI SPORTOVI