Senzacionalna pobjeda Podravke Vegete nad moćnim Vipersom: Ovo je bilo sat vremena transa!

RK Podravka

Podravka Vegeta upisala je senzacionalnu pobjedu nad Vipers Kristiansandom u drugom kolu DELO EHF Lige prvakinja. Koprivničanke su slavile s minimalnih 25:24 (14:12).

Utakmicu je obilježila čvrsta obrana Podravka Vegete te požrtvovnost igračica. Od domaćih igračica istakle su se Jovana Risović na golu, Dejana Milosavljević u napadu, ali i Ana Debelić u obrani.

Jedan od pokazatelja na kojoj je razini igrala Podravka je i to da Vipers, koji u svom sastavu ima legendarnu Heidi Loke, prvi gol zabija tek u devetoj minuti susreta pri rezultatu od 5:0 za domaću momčad.

U završnici gošće ispuštaju priliku za remi, a Podravka Vegeta upisuje dva boda u DELO EHF Ligi prvakinja.

Utakmicu je obilježilo i navijanje domaće publike te transparent Kronikusa kojime su pobrojili uspjehe Podravka Vegete u njenoj bogatoj povijesti.

“Moram od srca čestitati curama na fanatičnoj borbi. Ovo je bilo sat vremena transa. Svaka od njih je dala svaki atom snage u ovu utakmicu. U ove dvije utakmice u Ligi prvakinja pokazali smo svoja dva lica, a ovo je svakako ono ljepše. Mogu reći da je ovo najbolja utakmica koju je Podravka Vegeta odigrala otkako sam ja trener ,” kratak je bio nakon utakmice trener Saračević.

Jedna od junakinja utakmice svakako je bila u vratarka Jovana Risović: “Prije svega bih se zahvalila svojim suigračicama na ovako velikoj borbenosti. Ne pamtim da su odigrale ovako dobru obranu, pomagale su jedna drugoj i olakšale meni posao. Nadam se da smo na dobrom putu jer ovo je ona Podravka Vegeta koju ja znam!”

(Foto: Podravka Vegeta)

PODRAVKA VEGETA: Risović (12), Ećimović (-); Turk 3, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Milošević, Džono, Milosavljević 10, Mugoša 1, Franušić, Stanko 3, Gjorgjijevska 2, Tsakalou 2, Debelić 3.
TRENER: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7 (7), Vipers Kristiansand 3 (2).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Džono, Tsakalou, Tsakalou, Debelić), Vipers Kristiansand – (-).

RUKOMET