Šesterostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix mitinzima se vraća upravo na zagrebačkom Hanžeku

Felix

Allyson Felix, osvajačica ukupno devet olimpijskih i 16 svjetskih medalja, nakon što je u studenom prošle godine rodila djevojčicu, za povratak atletskim mitinzima odabrala je upravo Hanžekovićev memorijal u Zagrebu.

Šesterostruka olimpijska pobjednica se priprema za svoj peti nastup na Olimpijskim igrama, a u srpnju je sudjelovala u utrci na 400 metara na američkom prvenstvu u Des Moinesu gdje je pokazala ozbiljan povratak u formu. Ovogodišnji Hanžek bit će natjecateljski početak njenog puta prema Tokiju.

Felix će na novoj stazi stadiona Mladosti trčati 400 metara, a osim nje tartan na Savi iskušat će i aktualna svjetska doprvakinja Salwa Eid Nasser. Na iznimno jakoj startnoj listi još su i Amerikanka Phyllis Francis, Ruskinja Aljona Mamina te Slovenka Anita Horvat.

Allyson Felix je na Hanžekovićevom memorijalu trčala 2012. godine i s 22.35 sekundi drži rekord mitinga na 200 metara.

5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle, održat će se 2. rujna na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

IWCH Zagreb Meeting 2019 – 69. Memorijal Borisa Hanžekovića bit će održan na stadionu Mladosti u Zagrebu, u utorak 3. rujna 2019.

Hanžek

OSTALI SPORTOVI