Šimić deseta u Europi; Horvat, Kožul i štafeta bez finala

štafeta

Ana Šimić završila je na desetoj poziciji u finalu Europskog prvenstva u Berlinu.

Prve dvije visine (1,82 i 1,87 m) preskočila je u prvom pokušaju, ali nakon toga nije uspjela svladati 191 centimetara.

Zlatna je Ruskinja Lasitskene s preskočenih dva metra.

U kvalifikacijama u petak prva je na bacalište kladiva izašla Anamari Kožul koja je hicem od 62,55 m osvojila ukupno 25. mjesto. Norma je bila 70 metara, a za finale je trebalo baciti 68,62 m.

Nakon nje na skakalište s motkom izašao je naš rekorder Ivan Horvat koji nije bio previše raspoložen za natjecanje. Već je početnu visinu od 5,16 m rušio u prvom pokušaju i preskočio u drugom, zatim je dobro odradio skok na visini od 5,36 m, preskočivši tu visinu u prvom pokušaju, a zapeo je već na sljedećoj visini od 5,51 m što mu je donijelo 22. mjesto u kvalifikacijama. Norma je bila 5,66 m, ali se ta visina nije skakala jer je 5,61 preskočilo deset skakača koji su ušli u finale te još dvojica najboljih koji su preskočili 5,51 m.

Nakon njih u polufinalu je nastupila naša muška štafeta 4×400 m u sastavu Mateo Ružić, Hrvoje Čukman, Sven Cepuš i Mateo Kovačić. U drugoj polufinalnoj skupini stigli su na cilj kao šesti u vremenu 3:07,80 što je ujedno i pet rezultat svih vremena u Hrvatskoj. To im je bilo dovoljno za ukupno 12. mjesto, a za ulazak u finale po rezultati trebalo je trčati čak 3:03,37.

OSTALI SPORTOVI