Sinkovići brane europski naslov u novom čamcu: Dolaze sve najjače posade, ne bojimo se nikoga!

Valent Sinkovic, Nikola Bralic i Martin Sinkovic

Europsko prvenstvu u veslanju održat će se u švicarskom Luzernu od 31. svibnja do 2. lipnja, a nakon što su prošle godine prvi put nastupili na europskoj smotri u novoj disciplini i odmah osvojili zlato, ovogodišnje natjecanje donosi dva izazova za braću Sinković. Prvi je obrana naslova, a drugi je nastup u novom čamcu koji prvi put u povijesti ima izbočnike (auslegere) postavljene iza veslača.

“Izbočnici se u skulu nalaze iza ili ispred veslača, dok su u rimenu do sada uvijek bili postavljeni ispred. Filippi, proizvođač čamaca, je napravio novi čamac za rimen koji imaju izbočnike smještene iza, a mi ćemo biti prvi veslači koji će nastupiti na službenom FISA natjecanju,“ najavio je Valent Sinković.

Na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu Sinkovići su osvojila su drugo mjesto, a brži od njih bili su srpski veslači, Miloš Vasić i Martin Mačković. Na nadolazećem Europskom prvenstvu, osim posade Srbije, konkurencija Valentu i Martinu bit će Rumunji, srebrni na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu i Francuzi, brončani na istom natjecanju. Ne smijemo zaboraviti spomenut posadu Češke, brončane s prošlogodišnjeg trećeg Svjetskog kupa, kao i Italiju koja je 2017. godine pobijedila braću Sinković u finalu Svjetskog prvenstva za nekoliko stotinki.

“Puno je jača konkurencija nego na Svjetskom kupu. Sve najjače posade dolaze i očekujemo vrlo izjednačene i zanimljive utrke. Ne bojimo se nikoga, uvijek dajemo svoj maksimum i borimo se za zlato,” poručio je Martin Sinković.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 31. svibnja u jutarnjim satima. Polufinale nas očekuje 1. lipnja nešto prije 11.30, a finale u nedjelju od 10.45 sati.

VODENI SPORTOVI