Sinkovići brane naslov svjetskih prvaka: Konkurencija je jaka, ovo je i kvalifikacijska regata za Tokio

Sinkovići, Peruča

Nakon dva mjeseca priprema na Perući, braća Martin i Valent Sinković spremni su za Svjetsko prvenstvo u austrijskom Linzu.

Svjetsko prvenstvo je vrhunac veslačke sezone, a ujedno i prva kvalifikacijska regata za Olimpijske igre. Braća Sinković brane naslov od prošle godine, ali konkurencija će biti vrlo jaka, jer svi žele izboriti svoju poziciju za put u Tokio.

Australija koja je bila veliki favorit, nastupa u drugom sastavu, što ostavlja prostora za posadu Novog Zelanda koji su na drugom Svjetskom kupu osvojili srebro. Treba svakako spomenuti posade Češke i Rumunjske, koje su uvijek u borbi za medalju. Kanada je sudjelovala na samo jednom Svjetskom kupu i osvojila brončanu medalju, tako da ni njih ne treba zanemariti.

“U nedjelju nam je već prva utrka. Budući da je ovo kvalifikacijska regata, konkurencija je stvarno jaka. Bit će jako zanimljivo, veslat ćemo i četvrtfinale zbog velikog broja prijavljenih posada. Morat ćemo biti spremni, svaku utrku dati maksimum i mislim da će biti dobro. Puno smo napravili u Sinju, dobro smo odradili pripreme, nije bilo ozljeda. Očekujemo da ćemo se boriti za najviše postolje, ali idemo utrku po utrku,” rekao je Valent Sinković.

U ovoj sezoni Braća Sinković osvojila su srebro na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu i zlato na Europskom prvenstvu u Lucernu. Zbog Valentove ozljede rebra i Martinove bolesti bili su prisiljeni preskočiti nastupe na drugoj i trećoj utrci Svjetskog kupa.

“Dugo je trajalo ovo razdoblje od zadnje regate, skoro tri mjeseca. Jedva čekamo vidjeti što možemo napraviti na ovom Svjetskom prvenstvu koje je definitivno glavna regata ove sezone. Osjećamo se spremno, idemo s velikim samopouzdanjem i idemo raditi ono što najbolje znamo,” rekao je Martin Sinković.

Podsjetimo, nakon osvajanja zlatne Olimpijske medalje u Rio de Janeiru u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković odlučili su napraviti zaokret u svojoj karijeri i prijeći u disciplinu dvojac bez kormilara. Nakon što izbore svoj put na Olimpijske igre, nastup u Tokiju bit će njihova treća disciplina. U Londonu su nastupali u četvercu, u Riju kao dvojac na pariće, a u Tokiju ćemo gledati dvojac bez kormilara.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je 25. kolovoza, a četvrtfinale 28. kolovoza od 11.13 sati. Polufinale je idući četvrtak od (10:38h), a finalna utrka u subotu, 31. kolovoza u 13.37 sati.

(Foto: Privatni album, pripreme na Perući)

VODENI SPORTOVI