Sinkovići ipak veslaju u Rotterdamu: Ovo nam je jedina provjera uoči Svjetskog prvenstva

Martin Sinkovic, Nikola Bralic i Valent Sinkovic

Braća Sinković otputovala su na treću ovosezonsku regatu Svjetskog kupa, koja će se od 12. do 14. srpnja održati u nizozemskom Rotterdamu.

Bit će to posljednja provjera našim veslačkim šampionima uoči Svjetskog prvenstva u Austriji krajem kolovoza, koje će ujedno biti i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Konkurencija će u Nizozemskoj biti izuzetno jaka, nastupit će sve najbolje svjetske posade…

“Ovaj kup nam nije bio u planu, međutim zbog moje ozljede leđa morali smo preskočiti drugi Svjetski kup i Henley Regatu tako da nam je ovo jedina provjera uoči Svjetskog prvenstva u Austriji. Nećemo biti na 100 posto zbog te ozljede, propustili smo deset dana veslanja, ali dobro smo se spremili i mislim da ćemo biti spremni odraditi tri jake utrke u tri dana. Morali smo ubaciti ovo natjecanje jer nam nedostaje utrka nakon Europskog prvenstva i treba nam provjera stanja u odnosu na najjaču svjetsku veslačku konkurenciju. Najviše nas zanimaju Australci koji su pobijedili dosta uvjerljivo na drugom Svjetskom kupu i imaju kao i mi dosta brz start pa će to biti zanimljiva utrka,” poručio je Valent.

Prva utrka na rasporedu je u petak oko 10 sati, polufinale se vesla u subotu oko 11:15 sati, dok je finale u nedjelju u 11.22 sati.

VODENI SPORTOVI