Sinkovići love još jednu medalju: Čini se da smo brzi i da čamac dobro ide

Valent i Martin Sinkovic

Braća Sinković s trenerom Nikolom Bralićem, u utorak kreću na Europsko prvenstvo, koje se održava u poljskom Poznanu od 9. do 11. listopada. Kao rezultat globalne pandemije bolesti COVID-19, ovo će biti treće natjecanje na vodi za međunarodnu veslačku sezonu 2020., nakon rujanskog održavanja Europskog veslačkog prvenstva do 23 godine u Duisburgu u Njemačkoj i Europskog veslačkog juniorskog prvenstva u Beogradu.

“Ove godine nije bilo natjecanja kroz koja provjeravamo i dižemo formu, ali čini se da smo brzi i da čamac dobro ide. Trener je pratio vremena, slična su kao i prošle godine uoči Svjetskog prvenstva tako da se nadamo da će rezultat biti dobar. Radili smo na sebi, dat ćemo svoj maksimum, odveslati najbolje što možemo i vjerujem da ćemo biti u borbi za zlato,“ najavio je Martin Sinković.

“Vjerujem da će Talijani biti najveća konkurencija, Rumunji, Francuzi i Španjolci su uvijek neugodni, nikad ne znaš kako će odveslati, ali su uvijek blizu. Utrke će biti fizički teže, jer ne možeš biti na vrhuncu forme ako nisi prošao već koje natjecanje. Ali svi smo u jednakoj poziciji i ne očekujem da će drugi imati prednost nad nama. Mislim da imamo dovoljno iskustva u karijeri,“ dodao je Valent.

Prva utrka na rasporedu je u petak u 9.45 sati.

Polufinale u subotu od 10 sati, a finalna utrka u nedjelju u podne.

VODENI SPORTOVI