Sinkovići otišli i po svjetsko zlato: Zdravi smo, osjećamo se spremno i imamo veliko samopouzdanje!

Sinkovići, Nikola Bralić

Martin i Valent Sinković stigli su na Svjetsko prvenstvo koje se održava u bugarskom Plovdivu od 9. do 16. rujna.

Nakon dva mjeseca priprema na Perućkom jezeru, naš najbolji veslački tandem spreman je za nadolazeće Svjetsko prvenstvo gdje će drugi put nastupati u disciplini dvojac bez kormilara. Prošle godine su u finalu za 34 stotinke zaostali za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom.

“Zadovoljni smo formom, odlično smo odradili pripreme, jako nam dobro plovio čamac i želimo samo tako nastaviti i na Svjetskom prvenstvu koje je definitivno glavna regata ove sezone,” rekao je Martin.

U ovoj sezoni Sinkovići su već osvojili naslov europskih prvaka!

“Zdravi smo, sve je dobro, osjećamo se spremno i imamo veliko samopouzdanje. Na pripremama smo odradili odličan posao i sada to trebamo pokazati u Plovdivu,” dodao je Valent.

Nakon godina potpune dominacije u dvojcu na pariće, Braća Sinković bore se za isti naslov, ali u dvojcu bez kormilara gdje imaju vrlo jaku konkurenciju. Češka posada Jakob Podrazil i Lukas Helišić pobijedili su ih ove godine u drugoj regati Svjetskog kupa, dok su na trećoj pobjednici bili Novozelanđani Thomas Murraya i Michael Brake, koji su iza sebe ostavili Čehe.

Na Europskom prvenstvu, Sinkovići su se vratili na vrh uz veliku borbu s francuskom posadom Theophile i Valentin Onfroy.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u nedjelju, 9. rujna. Četvrtfinale tri dana kasnije, a polufinale 13. rujna. Finalna borba za medalje na rasporedu je u subotu 15. rujna oko 11.45 sati.

VODENI SPORTOVI