Sinkovići u konkurenciji za još jedno veliko priznanje Svjetske veslačke federacije: Velika je to čast

Valent Sinkovic, Nikola Bralic i Martin Sinkovic

Svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine. Veliko je ovo priznanje kako braći Sinković, tako i treneru Braliću koji su se našli među najboljima na svijetu još jednom dokazavši da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

“Iznimno smo ponosni na ovu nominaciju, to je još jedna potvrda za sve rezultate koje postižemo i sav trud koji ulažemo tijekom cijele godine,” rekao je Valent, a Martin dodao: “Nadam se da ćemo biti izabrani po drugi put u karijeri, to je jako velika čast i predivno priznanje nakon tako lijepe sezone. Ali i ako ne budemo izabrani, velika je stvar biti nominiran među toliko vrhunskih posada.“

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada veslanje za održivost.

Nagrade najboljima dodijelit će se 22. studenog u Londonu kada ćemo saznati hoće li braća Sinković dobiti još jednu vrijednu nagradu u svojoj uspješnoj veslačkoj godini.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske.

U konkurenciji za svjetsku veslačku mušku ekipu godine našli su se:

Zhiyu Liu and Liang Zhang, China, Men’s Double Sculls

Valent Sinkovic and Martin Sinkovic, Croatia, Men’s Pair

Oliver Zeidler, Germany, Men’s Single Sculls

Paul O’Donovan and Fintan McCarthy, Ireland, Lightweight Men’s Double Sculls

Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten and Koen Metsmakers, The Netherlands, Men’s Quadruple Sculls

VATERPOLO VODENI SPORTOVI