Sjajni Goran Čolak u samo 24 sata uzeo europsko srebro i zlato, uz nacionalni rekord!

Goran Čolak

Na Europsko prvenstvo u Tursku došao je s vrhunskim rezultatima iz prvog dijela sezone i najnovijim nacionalnim rekordom u disciplini ronjenja u dubinu s mono-perajom, a u samo 24 sata u Turskoj osvojio je srebro, a odmah potom i zlato te ponovno srušio nacionalni rekord u iznimno jakoj konkurenciji i vrlo zahtjevnim uvjetima!

Najtrofejniji ronilac na dah svih vremena Goran Čolak tako je još jednom potvrdio vrhunsku formu ove sezone.

Čolak je u disciplini CWT – ronjenja na dah s mono-perajom zaronio je na vrlo dobrih 113 metara i tako uzeo srebro. Bolji od njega bio je samo sjajni Rus Aleksej Molčanov s respektabilnih 122 metra. Zbog loših uvjeta u moru više je ronilaca zaradilo diskvalifikaciju, a treće mjesto daleko ispod Gorana sa 101 metrom zaslužioje Talijan Hamar Leuci iako je to bila tek sedma najava dubine zarona tog prvog finalnog dana.

U tehničkiizuzetno zahtjevnoj disciplini CNF – ronjenja na dah bez peraja, Goran je ponovno briljirao sa zaronjenih 83 metra za zlatnu medalju, a tako je još jednom postavio i novi nacionalni rekord ove discipline! Više od deset metara ostali su za njim drugoplasirani Talijan Homar Leuci (71 m) i trećeplasirani Francuz Thomas Bouchard (70 m).

O kakvom se uspjehu radi, najbolje svjedoči činjenica da je zbog velikih napora i gustog rasporeda trenutačno najbolji natjecatelj u ronjenju na dah u dubinu, Goranov veliki konkurent ali i prijatelj Aleksej Molčanov odustao od ove discipline. Molčanov da, ali Goran – ne!

Euru u Turskoj nije kraj, jer nas već ovog petka očekuje i disciplina BiFin – ronjenja na dah s dvije peraje u kojoj od Gorana, sudeći prema ovim sjajnim rezultatima, možemo očekivati nove dobre vijesti.

VODENI SPORTOVI