Sjajni Luka Radonić doveslao do zlata: Morao sam ostaviti zadnji atom snage!

Luka Radonić, HVS

Pretposljednjeg dana Mediteranskih igara u Tarragoni peto zlatno odličje za Hrvatsku osvojio je veslač Luka Radonić u disciplini laki samac na ‘polovičnoj’ veslačkoj dionici od 1000 metara.

Na Olimpijskom kanalu u neposrednoj blizini Barcelone (Canal Olimpic de Catalunya) naš najbolji veslač lakih čamaca u finalu je slavio s gotovo pola sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Portugalca Pedra Fragu te gotovo dvije sekunde ispred brončanog Grka Spyridona Christosa Giannarosa.

“Što se tiče konkurencije u finalu, samo Slovenac i ja nismo bili sudionici olimpijskih finala, to dovoljno govori da nije bila za podcjenjivanje. U utrku sam otpočetka dobro krenuo i nakon 600 metara odlučio sam ići do kraja. Isplatilo se. Meni je ovih 1000 metara baš bio zanimljiv izazov, u odnosu na klasičnih 2000 metara, to dođe kao sprint-utrka u kojoj moraš ostaviti zadnji atom snage,” izjavio je Luka Radonić.

Radonićev trener Krešimir Petrović kratko je dodao: “Luki će psihološki puno značiti ovaj povratak na pobjednička postolja, a dodatno još i zlatno odličje u konkurenciji još nekoliko vrsnih europskih i svjetskih lakih samaca!”

Naša predstavnica u finalu ženskih samaca, Josipa Jurković, zauzela je četvrto mjesto u konkurenciji pet finalistica. No, i prolazak u finale članici posade prošlogodišnjih svjetskih juniorskih prvakinja u četvercu bez kormilara, u debitantskom nastupu discipline ženski samac zadovoljavajući je rezultat.

(Foto: Hrvatski veslački savez)

VODENI SPORTOVI