Skelin: Ne možemo očekivati da Hrvatska u ovom trenutku igra lijepu i usklađenu košarku, nismo imali dovoljno vremena za uigravanje!

Skelin, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija, u poprilično izmijenjenom sastavu u odnosu na ovogodišnji EuroBasket, otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Novi je izbornik, Ivica Skelin, puno je novih igrača i bit će zanimljivo vidjeti što može Hrvatska napraviti bez košarkaša kao što su Bojan Bogdanović i Dario Šarić, koji zbog obveza u NBA ligi ne mogu sudjelovati u ovom dijelu kvalifikacija.

Nekim iskusnijim igračima, poput Ukića, Tomasa, Žorića i Popovića, novi izbornik se zahvalio na svemu što su dali za Hrvatsku, a prvi ispit za novu selekciju na rasporedu je u petak od 20 sati na gostovanju kod Nizozemske.

“Atmosfera u reprezentaciji je super. Svi željno iščekujemo utakmicu. Ovo je prvi puta da ekipa Hrvatske igra u ovakvom sastavu i naravno da je to velika šansa za sve momke,” naglasio je Skelin.

“Ono što ćemo tražiti protiv Nizozemske je to da budemo pravi, da imamo pravi pristup utakmici, da budemo borbeni i da ginemo za svaku loptu u obrani i u napadu. Ono što ne možemo očekivati to je da ćemo gledati lijepu i usklađenu košarku jer jednostavno nismo imali dovoljno vremena da se uigramo. No, sve svoje probleme moramo kompenzirati jednom svojom borbenošću. Nizozemci imaju izuzetno brze i neugodne bekove koji su dobri energetski i koji su nepredvidivi. Petice su im neugodne jer su visoke, čvrste, dok četvorke nisu klasične već su više igrači koji mogu sve pomalo. Koncept je da su svi orijentirani prema lopti, u obrani igraju izuzetno usko. U napadu im je glavna kvaliteta tranzicija. Vole otvoreni teren i igraju izuzetno brzo. Mislim da je glavni pokretač svih njihovih akcija Charlon Kloof. On je igrač koji voli prostor i kao jedna izuzetna atleta, ukoliko mu pustimo zamah i ako ga pustimo da ulazi u dubinu naše obrane, onda neće biti dobro,” analizirao je prvog suparnika novi izbornik.

Za dvoboj u petak konkuriraju Dominik Mavra, Toni Katić, Filip Krušlin, Jakov Mustapić, Domagoj Bošnjak, Ivan Ramljak, Luka Božić, Željko Šakić, Boris Barać, Miro Bilan, Darko Planinić i Josip Sobin. Kruno Simon bit će na raspolaganju izborniku nakon svoje euroligaške utakmice s Efesom, u Zagreb dolazi u subotu 25. studenog prije dvoboja s Italijom u nedjelju u Draženovom domu od 18 sati. (Foto: HKS)

KOŠARKA