Slovački branič Ivan Švarny mijenja ozbiljnije ozlijeđenog Kylea Klubertanza

Medveščak, trening

Medveščak, treningNakon ozbiljne ozljede i predviđenog dugotrajnog oporavka Kylea Klubertanza vodstvo Medveščaka na prijedlog sportskog direktora Aarona Foxa i glavnog trenera Marka Frencha odlučilo je ponuditi ugovor Ivanu Švarnyju. Švarny je u predsezoni proveo nekoliko tjedana tijekom kolovoza u Medveščaku na probnom roku.

“Ozljeda Klubertanza je ozbiljna i moramo misliti dovoljno unaprijed stoga smo se uz sve naše igrače na rosteru željeli i dodatno osigurati te smo natrag pozvali Švarnyja. Upoznati smo s njegovim sportskim kvalitetama i načinom igre, a i on će se najbrže uklopiti u momčad”, kratko je komentirao Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka.

Ivan Švarny je rođen 1984. u Nitri (Slovačka) i igra na poziciji braniča. Posljednje dvije sezone igrao je za Slovan Bratislavu, 2011./2012. u slovačkoj Extraligi (68 utakmica, uključujući doigravanje, 39 bodova) gdje je zajedno sa suigračima osvojio naslov Extralige, a 2012./2013. u KHL-u (47 utakmica, uključujući doigravanje, 9 bodova). Sa Slovanom je tijekom te dvije sezone nastupio i na European Trophyju.

Švarny je 2009. godine debitirao za slovačku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu Elitne skupine, a četiri utakmice je odigrao i na SP-u 2013. (Foto: medvescak.com)

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar