Socca malonogometnu reprezentaciju testiraju jaki Mađari: Nadamo se iskoraku na velikom natjecanju i prvoj medalji za Hrvatsku

Tolić

Nakon što su prije mjesec dana osvojili četvrto mjesto na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj, hrvatski malonogometni reprezentativci nastavljaju s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Meksiku. Već ovoga vikenda na terenu Nogometnog centra Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku odigrat će dvije utakmice s vrlo jakom reprezentacijom Mađarske.

”Sigurno da će to biti dva dobra testa za nas. Priliku na tim utakmicama dobit će nekoliko novih igrača. Dobro je da nam se popis reprezentativaca proširuje kako bi u svakom trenutku mogli imati na raspolaganju veliki broj igrača”, pojasnio je izbornik Željko Ostrman te dodao:

”U nadolazećem periodu ćemo imati još nekoliko okupljanja i drago mi je da se povećava njihov broj jer ćemo samo s više treninga i okupljanja moći biti bolji i parirati jačim suparnicima, što se vidjelo i u Rumunjskoj.”

Siguran u kvalitetu novookupljene reprezentacije je i kapetan Marko Pavlović.

”Iako su Mađari dobra ekipa, pokazali su se kao neugodan protivnik, imaju jako dobre protunapade te su izrazito čvrsti, ipak mislim da smo mi kvalitetniji i da imamo pojedince koji mogu jednim potezom presuditi utakmicu”, pojasnio je Pavlović te nadodao:

”Ove godine za Hrvatsku zaigralo je dosta novih imena. Mislim da je većina opravdala poziv izbornika Ostrmana te da će u budućnosti biti još bolji. U ovom razdoblju do Svjetskog prvenstva bit će prilike da svatko od nas pokaže da je zaslužio biti u avionu za Meksiko”.

Kapetan Pavlović bio je i dio hrvatske reprezentacije na posljednjem Socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu u Grčkoj 2019. godine koja je tada bila zaustavljena u osmini finala.

”U Grčkoj smo razočarali jer smo imali cilj proći kao prvi u skupini što na kraju nismo uspjeli. U osmini finala išli smo na domaćina Grčku, a to nam je očito bila prevelika prepreka. Nismo izdržali pritisak bitne utakmice pred 4.000 domaćih navijača, no mislim da nam je to dobro iskustvo. U budućnosti se nadam iskoraku na velikom natjecanju te ako bude malo sportske sreće, prvoj medalji za Hrvatsku”, optimistično je rekao kapetan Pavlović.

Utakmice s Mađarskom na rasporedu su u petak u 21:30 i subotu u 12:30 sati, a oba susreta bit će uživo emitirana u programu Sportske televizije.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET