Socca Svjetsko prvenstvo: Hrvati srušili Španjolce za prvo slavlje u Budimpešti!

hrvatska-spanjolska-4181

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. U trećem kolu pobijedila je Španjolsku s 3:1 i ostala u igri za prolaz skupine.

Nakon što je uzela svega jedan bod u prve dvije utakmice, Hrvatska više nije imala pravo na pogrešku i protiv Španjolske je imala imperativ pobjede.

Kako neće biti nimalo lako pokazale su uvodne minute utakmice, ali hrvatski igrači pokazali su veću kvalitetu od svojih protivnika. Iako se radi o Španjolskoj, koju se nikada ne smije podcijeniti, izabranici Željka Ostrmana su ti koji su tehnički i taktički bili potkovaniji.

Jedan od naših najboljih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu, Hrvoje Mlinarić, još se jednom pokazao ključnim u fazi napada. Njegovo primanje lopte i građenje leđima prema golu Španjolci nikako nisu uspijevali riješiti. Bez obzira što im je vratar Igor Perez Pajaro među raspoloženijima na turniru Mlinarić je iz blizine uspio ugurati loptu u mrežu. I od tada Hrvatska više nije ispuštala vodstvo.

Na 2:0 povisio je Đipalo poslije odlične akcije u kojoj je dotrčao na dodavanje petom Pavličevića.

Ista akcija, samo s drugim igračem koji završava, ovoga puta kapetanom Markom Pavlovićem, završila je udarcem malo iznad gola.

Da ne smije biti opuštanja pokazala je završnica prvog poluvremena u kojoj su Španjolci prvo promašili izglednu priliku nakon što je Pavlović izgubio loptu u zadnjoj liniji, a potom zabili preko Yassinea El Mamouna, koji je dočekao dodavanje glavom u sredinu kojemu je prethodio slobodan udarac Španjolske.

U nastavku je bila prisutna nervozna, no hrvatski reprezentativci su ovoga puta uspjeli kontrolirati utakmicu. Španjolska se cijelo vrijeme oslanjala na duge lopte, a Hrvatska dočekala svoju priliku za 3:1 nakon izvrsnog kontranapada u kojemu je sve krenulo od našeg najboljeg strijelca. Mlinarić je odlično primio loptu, proigrao na stranu Tomislava Haramusteka, koji je duplim dodavanjem s Kristianom Ciancijem okrunio najljepšu akciju Hrvatske na prvenstvu.

hrvatska-spanjolska-4158

Pred kraj utakmice Haluška je mogao u dva navrata povećati vodstvo, ali nije bio spretan u završnici.

”Teško zabijamo golove, ali nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama biti precizniji”, rezonirao je Haluška.

”Napokon prva pobjeda, mislim da nam se konačno malo vratilo nakon što nas sreća nije pomazila u prve dvije utakmice”, nadovezao se hrvatski izbornik.

”U sve tri utakmice smo bili bolji, ali tek danas je došla prva pobjeda. Nadam se pobjedi i protiv Irana te prolasku u daljnji krug natjecanja”, rekao je Siniša Đipalo.

Dokapetan hrvatske reprezentacije, Josip Haluška nadodao je: ”Sretni smo zbog pobjede. Zbog nje smo ostali u igri za prolazak skupine. Zadovoljni smo kako smo igrali, iako je opet izostala realizacija, ali nadamo se da ćemo to popraviti u nastavku prvenstva”.

”Dobro je što stvaramo prilike, ali nažalost još nismo namjestili nišanske sprave. Nadam se da ćemo već protiv Irana to ispraviti”, završni je osvrt hrvatskog izbornika Željka Ostrmana.

Iduću utakmicu Hrvatska, koja je u prvom kolu remizirala s Čileom, a u drugom izgubila od Grčke, igra danas od 16.55 sati protiv Irana.

U utakmici protiv najslabijeg protivnika skupine B očekuje se pobjeda koja bi ostavila naše reprezentativce u igri za osminu finala.

Konačna odluka past će u kasnijem dvoboju između Grčke i Čilea, a Hrvatskoj igra sve osim pobjede Čilea.

 

(FOTO: Marin Sušić)

NOGOMET