Socca Svjetsko prvenstvo igrat će se u Mađarskoj, pomozite hrvatskim malonogometnim reprezentativcima kroz ‘crowdfunding’ kampanju

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

Nakon što je Meksiko morao otkazati domaćinstvo ovogodišnjeg Socca SP u malom nogometu, saznali smo zamjensku lokaciju za smotru najboljih svjetskih haklera. Ovogodišnji domaćin tako će biti Mađarska, odnosno glavni grad naše susjedne države – Budimpešta.

Hrvatska će biti jedna od 40 nacija koja će zaigrati na ovom prestižnom natjecanju koje će se održati od 10. do 18. rujna ove godine.

Naši reprezentativci, pod budnim oko izbornika Željka Ostrmana, marljivo rade i treniraju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, a dio ekipe trenutno se nalazi na otoku Ugljanu na mini pripremama gdje će odraditi nekoliko treninga uz pomoć NŠK Sveti Mihovil iz Sutomiščice.

”Veliko je zadovoljstvo što smo napokon saznali gdje će se održati ovogodišnje Svjetsko prvenstvo i jedva čekamo rujan da dobijemo priliku zaigrati protiv najboljih svjetskih reprezentacija. Naporno treniramo i veselimo se odlasku u Budimpeštu gdje se nadamo da ćemo Hrvatsku predstaviti na najbolji mogući način. Ovo će biti prvo veliko natjecanje nakon pandemije, svi će doći s velikim ambicijama, ali mislim da je došlo vrijeme da Hrvatska napokon ostvari visoki plasman”, izjavio je izbornik Ostrman.

Podsjetimo, na dosadašnja dva Svjetska prvenstva, Hrvatska je ispadala u osmini finala. 2018. u Lisabonu uspješnija je bila Poljska, dok je 2019. na Kreti poražena od domaće Grčke, koju je bodrilo četiri tisuće glasnih navijača.

Svjetska malonogometna federacija (ISF) odlučila je kako će domaćin Socca Svjetskog prvenstva u malom nogometu 2023. biti grad Essen u Njemačkoj.

Pomozite hrvatskim amaterskim reprezentativcima da otputuju na Svjetsko malonogometno prvenstvo i postanite dio projekta “Socca Croatia”!

Socca je relativno nova inačica malog nogometa, a specifična je po tome da u njoj mogu nastupati isključivo igrači s amaterskim statusom, što znači da u ovom sportu pravo nastupa nemaju igrači koji u Hrvatskoj nastupaju u 1. i 2. HNL te u 1. futsal ligi.

Ova verzija malog nogometa igra se pod ingerencijom International Socca Federationa, utakmice se igraju na umjetnoj travi, na terenu dimenzija 48m x 28m, u sustavu 5 igrača + vratar. Također, kod neodlučenog rezultata umjesto standardnih sedmeraca izvode se tzv. socca penali koji podsjećaju na raspucavanje u hokeju na ledu.

O DOSADAŠNJIM REZULTATIMA

Hrvatska reprezentacija nastupila je na oba Socca svjetska prvenstva u malom nogometu te je oba puta ispala u osmini finala. 2018. godine u Lisabonu od finalista Poljske (2:2, socca penali 1:2), dok je 2019. na Kreti poražena od domaće Grčke (0:2) koja je bila predvođena s 4.000 vatrenih navijača. Treba naglasiti kako je Hrvatska 2018. u skupini svladala s 2:0 kasnije osvajače SP-a, Njemačku, s 2:0.

Hrvatska je također nastupila i na Kontinentalnom kupu u rumunjskom Iasiju 2021. godine na kojem je osvojila vrlo dobro četvrto mjesto.

O SAVEZU

Naš Savez nema potporu državnih institucija, a nije niti povezan sa HNS-om tako da financiranje klupskih i reprezentativnih natjecanja ostvarujemo isključivo iz vlastitih sredstava. Troškovi su, zbog novonastale situacije u svijetu, iznimno visoki, a igračima hrvatske reprezentacije željeli bi osigurati put na ovo vrlo važno natjecanje.

Upravo zato trebamo vašu pomoć!!!

KAKO POMOĆI?

Izaberite jedan od ponuđenih paketa, donirajte, pomozite našim reprezentativcima da zaigraju na najjačem svjetskom amaterskom malonogometnom natjecanju i da se osjećaju kao profesionalci!

 

 

 

 

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET