Softball klub Princ dovodi Europu na Jarun: Hrvatske reprezentativke prikupljaju iskustvo na velikom natjecanju

Softball, Hrvatska u-16

Zagrebački Jarun bit će od 29. srpnja do 3. kolovoza biti domaćin ženskom kadetskom Europskom prvenstvu u softballu, koje će okupiti više od 250 natjecateljica iz Hrvatske, Belgije, Mađarske, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Rusije, Slovačke, Turske i Ukrajine.

Ovaj značajan događaj u Zagreb dovodi višestruko nagrađivani zagrebački softball klub Princ uz podršku Europske softball federacije.

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornice Petre Čizmić Pokrajac okuplja 15 igračica do 16 godina.

“Prvenstvo organiziramo kako bi naši članovi mogli naučiti više o igri i steći iskustvo igranja na ovakvom natjecanju, te stvoriti nova prijateljstva s djecom iz cijele Europe“, poručuje Magdalena Dropulić iz Softball kluba Princ, koji je već 20 godina nosi naslov najboljeg u Hrvatskoj.

Softball je olimpijski sport, koji će biti iduće godine na programu Igara u Tokiju.

Osnovni cilj igre momčadi u napadu je udariti bačenu lopticu na način da prije nego li protivnička obrana lopticu uhvati igrači napada osvoje neku od četiri označene baze. Softball je podvarijanta baseballa koja se igra na manjem terenu i s nešto većom lopticom te je primjerenija natjecanjima žena i mlađih dobnih kategorija od standardnog baseballa.

Prvenstvo je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a održava se uz potporu 25 europskih delegata i 30 volontera koji su zaduženi za pravi spektakl na Jarunu uz druženje, sport i zabavu.

OSTALI SPORTOVI