Šoštarić: Naš ženski rukomet i ova generacija imaju lijepu budućnost; Mičijević: Podržite nas u Vukovaru!

Hrvatska, Mićijević, Kapitanović, Foto HRS

Šoštarić: Naš ženski rukomet i ova generacija imaju lijepu budućnost; Mičijević: Podržite nas u Vukovaru!

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobjedom na gostovanju kod Švicarske stigla je na korak od plasmana na Europsko prvenstvo. Hrvatice su dominirale i na kraju su upisale i više nego uvjerljivu pobjedu, rezultatom 33:16.

Hrvatsku su do slavlja vodile Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka i Maja Kožnjak s njih pet.

“Dva sata prije utakmice da nam je netko rekao kako će biti ovaj rezultat, poručile bi mu da je lud. No, znale smo ako uđemo 100 posto, ako odigramo sa srcem i taktički kako smo se dogovorili kako neće biti problema. Uvijek je to lakše reći nego napraviti. Odigrale smo kao prava ekipa, sve smo dobro odigrale, nitko se nije isticao. Drago nam je što smo korak ispred cilja kojeg smo zacrtali i nadam se kako ćemo ga u Vukovaru i ostvariti. Ukrajinu moramo pobijediti i pozivam sve ljubitelje rukometa u Slavoniji da nas dođu podržati! To nam zaista puno znači,” poručila je nakon slavlja Ćamila.

“Čestitam svojoj ekipi na angažmanu i borbenosti. Pokazale smo da smo bolja ekipa od Švicarske, dobro smo se pripremile i držale smo se dogovora. Sve što smo uvježbavali to smo i ispunili,” dodala je vratarka Kapitanović, koja je protiv Švicarki bila izuzetno raspoložena.

Vesna Milanović-Litre je u krugu reprezentacije i proslavila rođendan: “Jako smo zadovoljne, igrale smo timski. Svaka od cura je preuzela odgovornost i svaka je pokazala kako joj je mjesto u ovoj reprezentaciji. Nadam se ovakvom rezultatu i u Vukovaru!”

Izbornik Šoštarić dobro je pripremio ekipu: “Nakon ovakve utakmice treba samo čestitati djevojkama. Pokazale su sve, od maksimalne borbenosti, odlične igre u obrani, vratarki pa do polukontre, igre u napadu. Rezultat sve govori! Malo ćemo se proveseliti, a onda smo mislima odmah u utakmici s Ukrajinom. Želimo u Vukovaru, Gradu heroju, pobjedom okončati ove kvalifikacije. Imali smo na početku malo vremena zajedno, ali kad smo bili duže na okupu sve je to izgledalo bolje. Tvrdim kako naš ženski rukomet i ova generacija igračica imaju lijepu budućnost, Samo treba biti još više utakmica, više okupljanja, koliko je god to moguće i samo treba vjerovati u njih!”

U posljednjoj utakmici kvalifikacija Hrvatska će 2. lipnja u Vukovaru igrati protiv posljednjeplasirane Ukrajine, koja je u ovom kolu očekivano poražena od Norveške. (Foto: HRS)

Hrvatska: IVANA KAPITANOVIĆ, TEA PIJEVIĆ; VALENTINA BLAŽEVIĆ 4, ANA DEBELIĆ, PAULA POSAVEC 3, LARISSA KALAUS 4, ĆAMILA MIČIJEVIĆ 7, DORA KRSNIK, KRISTINA PLAHINEK 3, STELA POSAVEC 1, MARIJETA VIDAK, KATARINA JEŽIĆ 1, DORA KALAUS 1, VESNA MILANOVIĆ-LITRE 2, MAJA KOŽNJAK 5, ANETA BENKO 2.

RUKOMET