Spektakularna završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu: Ponovno dolaze velika imena, prijenos ide na HNTV-u

Zlatna lopta Socca

Nogometni centar Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku ovog vikenda, 26. i 27. lipnja, ugostit će završnicu Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu na kojoj će nastupati najbolji amaterski igrači iz svih krajeva Hrvatske. Organizatori najavljuju pravi spektakl.

”Na zagrebačkom Žitnjaku ugostit ćemo 16 ponajboljih hrvatskih momčadi. Veseli nas da smo u ova teška vremena uspjeli organizirati ovako važno natjecanje putem kojega ćemo saznati predstavnika naše države u ISF-ovoj Ligi prvaka, a i izbornik reprezentacije Željko Ostrman imat će tijekom natjecanja uvid u brojne kandidate za reprezentaciju”, rekao je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora Prvenstva Hrvatske.

”Možemo očekivati puno zanimljivih utakmica i mnogo malonogometnih majstorija. Moramo naglasiti kako u sklopu Socca malonogometnih natjecanja mogu nastupati isključivo igrači koji imaju amaterski status, a kako imaju priliku izboriti i reprezentativni dres te nastup na Svjetskom prvenstvu u Meksiku u travnju 2022., vjerujemo da će se natjecatelji osjećati kao profesionalci i da će im biti čast igrati na ovom natjecanju”, dodao je Dario Klepo, tehnički direktor hrvatske reprezentacije.

Ova relativno nova inačica malog nogometa specifična je po svojoj igri i pravilima, a kao takva privukla je i mnoga poznata imena hrvatskog nogometa.

”Specifičnost ovoga sporta, osim što se igra na umjetnoj travi s pet igrača i vratarom, jest u tzv. socca penalima, koji su slični onima u hokeju. Ekipe će na završnici biti smještene u četiri skupine, tako da će svaka momčad imati prilike odigrati po tri utakmice. Jako nam je drago što nam ove godine ponovno dolaze velika imena, poput Bojana Vručine, legende hrvatskog nogometa i svojedobno jednog od najboljih napadača Prve hrvatske nogometne lige, koji će ove godine nastupati za svoju ekipu ”Adrenalinski park Vručina, GalOn i Slap”, objasnio je Klepo.

I ove godine, najzanimljivije utakmice moći će se pratiti uživo putem televizijskih ekrana.

”Iznimno smo ponosni jer smo i ove godine ostvarili suradnju s Hrvatskom nogometnom televizijom koja će u nedjelju prenositi nekoliko utakmica Prvenstva Hrvatske, dok će se sve ostale utakmice moći pratiti putem livestreama”, zaključio je Vedran Prga.

Naslov prvaka Hrvatske brani MNK Bjelovar koji je lani u finalu s 5:4 svladao momčad Sobe apartmani Zagreb.
(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET