Spektakularnom revijom zaključeno juniorsko Svjetsko prvenstvo u Zagrebu: Pred hrvatskim klizanjem su sjajne godine

Hana Cvijanovic

Spektakularnom revijom pobjednika završeno je Svjetsko juniorsko prvenstvo u umjetničkom klizanju koje je okupilo 180 klizačica i klizača iz 44 zemlje. Na ledu smo ponovno vidjeli sve osvajače medalja, kao i brojne natjecatelje među kojima i naše Hanu Cvijanović te Charlesa Henryja Katanovića. Pred oko tri tisuće gledatelja u Ledenoj predstavile su se i najmlađe klizačice Lena Čusak i Tonka Žitković.

“Vrlo samo zadovoljni prvenstvom i mislim da smo digli ljestvicu vrlo visoko. To je ono što smo htjeli jer je prošlo dvadeset godina od zadnjeg Svjetskog juniorskog prvenstva, a i moderniziralo se sve u svijetu pa moramo i mi. Rekla bih da su ženski programi nadmašili sve što sam vidjela na Europskom prvenstvu nedavno u Minsku i mislim da je ova juniorska konkurencija svakako na razini seniorske te mogu komotno ići na seniorska prvenstva. Prvih pet klizačica sutra može ići na Olimpijske igre, to su tako dobri programi i izvedbe. Rusi su i ovoga puta pokazali dominaciju, ali to je već rekla bih tradicionalno, toliko je ta ruska škola i njihov stav prema sportu poseban…

Hana Cvijanović i Charles Henry Katanović napravili su veliku stvar. Hana je ostala nadomak finala no zaista smo ponosni na prikazane programe. Mislim da su pred hrvatskim klizanjem sjajne godine,” izjavila je nakon završetka revije pobjednika predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i Organizacijskog odbora Svjetskog juniorskog prvenstva Morana Paliković Gruden.

U četiri  natjecateljska dana zagrebačka je publika vidjela brojne mlade zvijezde od kojih ćemo već sljedeće sezone neke gledati i u seniorskoj konkurenciji, a zasigurno će se u Zagreb vraćati, jer već u rujnu domaćini smo juniorskog Grand Prixa, zatim slijedi Zlatna pirueta i još brojna natjecanja s vrhuncem u 2021. kada će Ledena biti domaćin Europskom prvenstvu.

ZIMSKI SPORTOVI