Spektakularnom revijom završena 51. Zlatna pirueta

Gala1

Spektakularna revija pobjednika ponovno je na ledu okupila osvajače medalja s ovogodišnje Piruete, a u Ledenoj su se od zagrebačke publike oprostili i naši predstavnici Hana Cvijanović, Patricia Skopančić te sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru.

Bila je ovo prilika da svoja umijeća na ledu pokažu i najmlađe klizačice, kojima je nastup u društvu ponajboljih svjetskih klizačica i klizača veliki doživljaj.

Tako su se od Ledene pred veselom i glasnom publikom oprostili pobjednici u pojedinačnim konkurencijama Bradie Tennell i Jason Brown, plesni par Piper Gilles i Paul Poirier, sportski par Alisa Efimova i Alexander Korovin, a plesali su i Mikhail Koyada, Anastasia Gubanova, Daniel Samohin, Mariah Bell, Alexander Samarin i mnogi drugi

51. Zlatnu piruetu u Ledenoj je ispratilo oko 3000 gledatelja, a Zagreb se i ove godine pokazao kao odličan domaćin.

Slavila je Amerikanka Bradie Tennell, druga je bila Ruskinja Anastasiia Gubanova (198,65), a treća Amerikanka Mariah Bell (196,60).

Hana Cijanović i Patricia Skopančić natjecanje su završile na 20. odnosno 34. mjestu. Hana je imala još jedan dobar nastup, iako jedan pad, no u svojoj debitantskoj seniorskoj godini može biti zadovoljna 20. mjestom.

“Bio je jedan pad, međutim ovo je prvi put da sam probala program s dva trostruka flipa. Uspjela sam prvi ali nakon drugog sam pala. To je nešto što još moram popraviti. Na treningu ću sada voziti teže programe, ali sve u svemu zadovoljna sam. Bila sam jako nervozna prije programa i drago mi je da sam se uspjela sabrati.”

Pred Hanom je sada mjesec dana priprema pa slijedi odlazak na Europsko prvenstvo u Minsku: “Na Europskom prvenstvu htjela bih se kvalificirati za dugi program. To znači da u kratkom programu moram biti među prve 24 klizačice, i moram klizati najbolje što mogu, a onda u dugom probati još više trostrukih skokova,” izjavila je Hana.

Patricia Skopančić imala je puno bolji slobodni program, no bodovno je zbog kratkog programa ostala nisko. Na kraju je ostala na 34. mjestu.

“Slobodni program bio je bolji, ali ne koliko sam očekivala. Želim raditi više, napredovati i imati bolje rezultate. Želim svoje programe izvoditi sa svim trostrukim skokovima i dat ću sve od sebe kako bih to uspjela napraviti na natjecanjima i biti energičnija,” izjavila je nakon nastupa Patricia Skopančić.

REZULTATI KLIZAČICA NAKON SLOBODNOG PROGRAMA:
1. Bradie Tennell (SAD) 202,41
2. Anastasia Gubanova (RUS) 198,65
3. Mariah Bell (SAD) 196,60
4. Anastasia Guliakova (RUS) 188,90
5. Maria Sotskova (RUS) 179,72
…..
20. HANA CVIJANOVIĆ (HRV) 126,25
34. PATRICIA SKOPANČIĆ (HRV) 77,30

Pobjednici plesnih parova su Kanađani Piper Gilles i Paul Poirier. Viceprvaci Kanade i nakon slobodnog programa potvrdili su dominaciju a zlato su zaslužili skupivši ukupno 201,27 bodova. Srebro su osvojili Poljaci Natalia Kaliszek i Maksym Spodyriev (170,11), a broncu Rusi Betina Popova i Sergey Mozgov (165,73), koji su s petog mjesta na kraju uspjeli do postolja.

ZIMSKI SPORTOVI