Srbi stigli u Split: Hrvati će imati pritisak domaćeg terena, ali i podršku EHF-a!

HRS

Srpska rukometna reprezentacija doputovala je u Split na otvaranje Europskog prvenstva i dvoboj s Hrvatskom u petak od 20.30 sati u Spaladium Areni.

Izbornik Jovica Cvetković objavio je popis 16 igrača na koje računa za Euro u Hrvatskoj.

Vratari su Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević, lijeva krila Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić, desna krila Darko Đukić i Bogdan Radivojević, lijevi vanjski Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović, srednji vanjski Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić, bivši hrvatski reprezentativac i igrač PPD Zagreba. Desni vanjski su Nemanja Zelenović i Marko Vujin te kružni napadači Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski.

Srbija je u pripremnom razdoblju doživjela pet uzastopnih poraza…

“Oni su i bitni i nisu bitni! Oni su realnost od koje ne možemo pobjeći, ali naše ambicije se nisu promijenile. Moramo biti mentalno snažniji, jer što imamo više povreda u ekipi to mi moramo biti čvršći. Pokušavamo ne razmišljati negativno i zadržati svoj fokus,” rekao je izbornik Srbije.

Cvetković je valjda uvjeren kako će Hrvatskoj protiv Srbije trebati i sudačka pomoć!

“Poznajemo se dobro. Dobra je to reprezentacija. Imat će pritisak domaćeg terena, ali i podršku EHF-a kao organizatori. Toga moramo biti svjesni! Moramo biti svjesni koliko moramo biti bolji od njih kako bismo slavili! Ali, Euro nije samo jedna utakmica i pred nama su tri dvoboja. Pobjeda nad Hrvatskom nam ne donosi neku naročitu prednost, jer možemo nakon toga izgubiti dvije utakmice i ispasti. Moramo dobro rasporediti snage, odigrati pametno i negdje poentirati!”

Dvoboj Hrvatske i Srbije u svakom pogledu bit će pod posebnim povećalom…

“Ne bi se toliko pričalo o našoj utakmici da odnosi između dvije države nisu ‘zategnuti’. Sve je to stvar politike. Stalno se priča o pritisku kojeg imaju Hrvati, ali imamo ga i mi. Interesantno je, mediji stalno traže nešto posebno, ali mi smo oprezni u izjavama. Zna se što mislimo i između naših reprezentacija nema ništa loše. Igrači se druže međusobno, igraju zajedno…

“Ali, znamo kako je u politici, ne traži se ništa pozitivno, traži se uvijek nešto loše. Volio bih da nemamo kontakta ni s kim, da očistimo glave. No, kako nama tako i njima!”

Nakon utakmice sa Srbijom naša reprezentacija u nedjelju od 20.30 sati igra protiv Islanda, a u utorak 16. siječnja protiv Švedske.

RUKOMET