Srbić: O obrani naslova svjetskog prvaka ne želim govoriti, dat ću svoj maksimum!

Hrvatska, HGS

U katarskoj Dohi u četvrtak počinje gimnastičko Svjetsko prvenstvo. Hrvatsku će u predvoditi aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić te Robert Seligman, srebrni na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Glasgowu, srebrni sa Svjetskog prvenstva u Nanningu, Filip Ude, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Cluju Anton Kovačević te Leonardo Kušan, dok će jedina naša predstavnica biti Ana Đerek…

Srbić je ove godine imao dosta problema s ozljedama, povratnički nastup upisao je krajem rujna u Parizu, gdje je nastupio u finalu.

“Forma se polako diže. Kada bih imao još mjesec dana, bio bih u pravoj formi, ovako to nije to. Očekujem da ću dobro odraditi kvalifikacije, vježbu koja bi mi, nadam se, mogla donijeti i finale. Za kvalifikacije pripremam svoju 6.1 vježbu i mislim da, ako ju napravim kako znam, imam šanse za finale. A onda za finale spremam novu i jaču vježbu. O obrani naslova svjetskog prvaka ne želim govoriti jer ovo je gimnastika. I mali pomak ruke baca te s prvog na trideseto mjesto. Dat ću svoj maksimum i kad to napravim, uvijek je dobro,” naglasio je Srbić.

Svi naši gimnastičari nastupit će i u višeboju, ali naravno kako se najboljim rezultatima nadaju na svojim primarnim spravama.

“Moja forma je dobra. Nije možda fantastična kao uoči Europskog prvenstva, ali još uvijek postoji onaj naboj, pozitivna energija poslije Mediteranskih igara, Europskog prvenstva i osvojene dvije srebrne medalje. Vjerujem da ću uz malo sportske sreće svoju vježbu odraditi od početka do kraja i da će biti dovoljno za plasman u finale. A onda je u finalu uvijek sve otvoreno i ponovno je potrebno – malo sportske sreće,” kazao je viceprvak Europe Robert Seligman, kojem će na konju s hvataljkama konkurencija biti Filip Ude i Leonardo Kušan.

Ana Đerek jedina je hrvatska gimnastičarka u Dohi…

“Treninzi za ovo Svjetsko prvenstvo za sad idu vrlo dobro, tako da se za obje sprave nadam kako ću ih odraditi onako kako radim na treninzima. Ne bih se bunila ni kad bi bilo i malo bolje. Ako to odradim, mislim da bi to bio neki solidan rezultat s kojim bih ja bila zadovoljna. Svjesna sam da šanse za finala nemam, ali zato su tu muški da to odrade,” najavila je svoj nastup Ana, koja se tek nedavno vratila gimnastici poslije ozljede.

Kvalifikacije za petoricu hrvatskih gimnastičara na rasporedu su u četvrtak, dok će Đerek svoj prolazak u finale grede i partera tražiti u nedjelju.

OSTALI SPORTOVI