Srbić: Pariz mi je pripremno natjecanje za Svjetsko prvenstvo

Srbić Tin

Najbolje svjetske gimnastičare i gimnastičarke ovih dana ugostit će Pariz. U lovu na bodove za plasman na Olimpijske igre Hrvatsku će predstavljati Ana Đerek, Tin Srbić, Matija Baron te Renato Prpić.

Svjetskom prvaku na preči iz 2017. godine te aktualnom europskom viceprvaku, Svjetski će kup u Parizu biti prvi veliki izazov nakon svibnja i našeg domaćeg Svjetskog kupa, onog u Osijeku.

“Pariz mi je pripremno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu tako da ću tamo isprobati vježbe koje ću raditi u kvalifikacijama i u finalu Svjetskog prvenstva. Odradili smo cijelo ljeto priprema i osjećam se odlično, u jako dobroj sam formi, ozljeda nema, i to je najbitnije. U Parizu očekujem odraditi kvalifikacije kako znam, kako bih mogao u finalu isprobati najtežu vježbu koju mogu – početne ocjene 6.5, i kako bih onda spreman mogao dočekati Stuttgart,” naglasio je Srbić.

Matija Baron i Renato Prpić će se natjecati na konju s hvataljkama. Prpić je na posljednjem Svjetskom kupu, onom u turskom Mersinu, zauzeo četvrto mjesto finala.  Mersin je ujedno bio i posljednje veliko natjecanje za Barona koji je ondje zauzeo deveto mjesto.

Jedina hrvatska predstavnica u gradu ljubavi bit će Splićanka Ana Đerek kojoj će, kao i Tinu, ovo biti prvi veliki izazov nakon Osijeka u kojemu je osvojila zlato na parteru.

“Za mene su Pariz i Guimaraes još dva probna natjecanja prije Svjetskog prvenstva u Stuttgartu. Nadam se kako ću nakon natjecanja biti sigurnija u sebe, kao i u one vježbe s kojima ću se natjecati na Svjetskom prvenstvu – to mi je najbitnije, tako da se oko samog plasmana na nadolazećim svjetskim kupovima niti ne zamara,” priznaje iskreno Ana.

Kvalifikacije Svjetskog kupa u Parizu na rasporedu su u subotu 14. rujna, dok će finala po spravama biti u nedjelju.

OSTALI SPORTOVI