Srbić ponovno u akciji nakon osvajanja svjetskog zlata, čak sedam hrvatskih vježbača stiglo u Dohu!

Tin Srbić

Samo tri dana nakon što su pokorili Baku, još veća hrvatska gimnastička delegacija spremna je za novo natjecanje iz serije Svjetskog kupa. Ovoga puta ispred sedmero naših vježbača je nastup na izrazito jakom turniru u Dohi.

Hrvatsku reprezentaciju predvodi Tin Srbić kojemu će Katar biti prvo natjecanje nakon više od pet mjeseci i osvajanja svjetskog zlata na preči. Uz njega, na preči će nastupiti i brončani iz Bakua Anton Kovačević, na konju s hvataljkama u lov na finale će Robert Seligman i Kristijan Vugrinski, premijeru u velikom seniorskom društvu imat će još uvijek junior, mladi osječki parteraš Aurel Benović, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti pobjednica Bakua na parteru Ana Đerek koja će uz još jednu debitanticu Petru Furač nastupiti i na gredi.

“Mislim da sam dovoljno spreman, čak se i jako veselim ovom natjecanju. Dugo nisam natjecao, više od pet mjeseci, pa sam se zaželio. Mislim da će ovo biti zapravo dosta jak Svjetski kup po konkurenciji, jer dolaze neki gimnastičari koji inače i ne dolaze na Svjetske kupove kao što je Japanac Kohei Uchimura koji je možda i najbolji gimnastičar u povijesti ovog sporta i moj uzor. Stvarno se veselim da ću se moći boriti protiv njega, nisam to mogao na Svjetskom prvenstvu u Montrealu budući da se on ozlijedio, ali nadam se da ćemo sada imati priliku za međusobnu borbu u finalu. Iskreno, nakon svega što mi se izdogađalo poslije SP-a, mislim da sam se dobro pripremio za ovo natjecanje. Napravio sam nekoliko odličnih vježbi na treninzima, u dobroj sam formi i mislim da ću u kvalifikacijama odraditi onako kako želim, a to je da uđem u finale, a onda tamo ide sve ispočetka i borba za medalje. To je to. Sretan sam, veselim se natjecanju i jedva čekam da krene,” rekao je aktualni prvak svijeta na preči.

Natjecanje u Dohi u sutrašnjem, prvom kvalifikacijskom danu, otvoriti će najmlađi član reprezentacije, 17-godišnji Aurel Benović koji je na parteru izvukao posljednji startni broj – 48. U srijedu će u akciji biti i konjaši, Seligman sa startnim brojem 13, te Vugrinski kao 14.
U četvrtak će se u kvalifikacijama grede boriti Đerek sa startnim brojem 33, Furač kao 34., Ana će odmah potom kao 11. nastupiti na parteru, dok će lov na finale zatvoriti prečaši, Srbić i Kovačević.

Finala su na rasporedu u petak i subotu.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,